Forbruger
Hvordan har du det? 300.000 danskere deltager i stor sundhedsundersøgelse
Deltagelse i undersøgelsen er frivillig, og de, der besvarer spørgeskemaet, har mulighed for at vinde pengepræmier på op til 15.000 kr.
Hvordan danskernes sundhed påvirker fremtidens sundhedsindsatser
Fra 4. februar begynder Danmarks største sundhedsundersøgelse, hvor 300.000 tilfældigt udvalgte danskere vil få mulighed for at svare på spørgsmål om deres sundhed og livskvalitet. Formålet med undersøgelsen er at skabe et detaljeret billede af danskernes sundhedstilstand og bruge dataene til at forbedre sundhedspolitikken på både nationalt og lokalt niveau.
Sundhedsundersøgelsen er en vigtig milepæl i arbejdet med at skabe en sundere befolkning og tilbyde målrettede sundhedsindsatser. Det er femte gang, at undersøgelsen gennemføres, og den vil give myndighederne mulighed for at forstå, hvordan danskerne har det fysisk og psykisk.
Sundhedsfremme: Fokus på ensomhed og fællesskab
I Esbjerg Kommune ser man frem til resultaterne af undersøgelsen, da den kan hjælpe med at forstå, hvor der er behov for at styrke de sundhedstilbud, som borgerne har adgang til. I den seneste undersøgelse blev det tydeligt, at mange borgere i Esbjerg føler sig ensomme eller lider af mentale helbredsproblemer. Kommunen arbejder allerede på at tilpasse aktiviteter og initiativer, som kan styrke fællesskaber og modvirke ensomhed.
Med de nye data håber kommunen at kunne udvikle sundhedstilbud, som imødekommer borgernes behov på områder som mental sundhed og socialt fællesskab.
Sådan deltager du i undersøgelsen
De udvalgte deltagere vil modtage spørgeskemaet enten digitalt eller som fysisk post. Det er frivilligt at deltage, men de, der vælger at besvare spørgeskemaet, deltager i lodtrækningen om pengepræmier på op til 15.000 kr. Undersøgelsen varer frem til 18. maj 2025, og de endelige resultater offentliggøres i marts 2026.
Det er alle fem regioner, Statens Institut for Folkesundhed og Sundhedsstyrelsen, der gennemfører undersøgelsen på baggrund af en aftale mellem Danske Regioner, KL, Indenrigs- og Sundhedsministeriet og Finansministeriet.