Ikke lige vejr til østkystturisme nu, men gode tanker!

30. januar 2014
Ikke lige vejr til østkystturisme nu, men gode tanker!

.
Af Arne Lybech

Lige nu tænker de fleste nok på, hvordan og hvorledes man kommer frem og tilbage til østkysten, Trods det så er dette indlæg sikkert aktuelt:

V: Regeringen svigter Østkyst-turismen

MF-kandidat Kristian Andersen (V) vil samle Østkyst-kommunerne Brønderslev, Aalborg og Mariagerfjord om udvikling af turismen og nye arbejdspladser langs Kattegat. Brønderslev og Aalborg melder klar til aktion.
Regeringen overser Østkyst-turismen i ny turistplan og dermed også den meget store betydning turismen har for omsætning, erhvervsudvikling og beskæftigelse i turistområdet som Hou, Hals, Asaa, Mou, Egense og Øster Hurup.
Det mener den nordjyske Venstre-folketingskandidat Kristian Andersen som får følgeskab af politikere fra Aalborg og Brønderslev.
-Det er godt, at regeringen har lavet plan for turisterhvervets udvikling. Det er bare ikke nok, hvis vi skal have udnyttet hele Danmarks potentiale til at skabe arbejdspladser i turisterhvervet og følgeerhvervene.
-Og det er skuffende, at man helt overser potentialet i Østkystturismen og dermed også lukker øjnene for den store betydning turismen har på omsætning, erhvervsudvikling og beskæftigelse langs hele Østkysten, siger Kristian Andersen.

Skurer i øjnene
-Det skurer i øjnene, at Regeringen samler alle kommunerne langs den jyske vestkyst i et fælles selskab, som skal sikre udviklingen af turisterhvervet fra Skagen til Tønder. Østkysten forsømmes, og det må vi så selv rette op på, siger Kristian Andersen.
Venstre-kandidaten har allerede taget kontakt til centrale politikere i en række nordjyske kommuner med kyststrækninger mod Kattegat.
Lige som Venstres turisme-ordfører i Folketinget Hans Chr. Thoning bliver inddraget i et pres på at få flyttet de strandbeskyttelseslinjer, der blandt andet har stået i vejen for udviklingen af havnene i Hou og Asaa.
Kristian Andersen vil nu sammen med byrådspolitikere fra Aalborg, Brønderslev og Mariagerfjord Kommuner forsøge at gøre opmærksom på potentialet på Østkysten.
-Østkysten rummer et kæmpe potentiale for job og erhverv. Sommerhusområdet mellem Hou og Hals er et af landsdelens største. Desuden er der i Asaa, Mou, Egense og Øster Hurup et kæmpe potentiale.
-Det haster ærlig talt med at få flyttet nogle hegnspæle, så vi kan få ny luft i rigtig meget af den udvikling, som lokale ildsjæle og investorer har måttet opgive. Eksempelvis i Hou, hvor man har haft meget svært ved at blive hørt, siger Kristian Andersen.