Italiensk sejr

27. marts 2017
Italiensk sejr

her

.
Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Et mindre vinhus fra Campanien i det sydlige Italien løb med sejren i denne uges test hos FinansBureauet. Nativ hedder vinhuset som trods kun 10 år på bagen allerede har sat sit vinøse præg på det italienske marked med en række fantastiske forbrugervenlige vine.

Det gælder også vindervinen ved navn Nativ Rue dell Inchiostro 2014, som forhandles af Andrup Vin til en pris af 79 kr. ved 6 stk. Vinen er produceret af 100 procent Aglianico fra næsten 100 år gamle vinstokke og byder på indbydende næse med noter af vådt læder, peber og overmodne kirsebær og delikat slikmund med pæne mængder sødmefuld frugt krydret med herbale noter i den lange intensive eftersmag. Super charmetrold som skriger efter en god gang Spaghetti Bolognese.

Testvinder
Nativ Rue dell Inchiostro 2014
******
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 79 kr. ved 6 stk

Andre anbefalede vine:

Charles Mignon Premium Reserve Demi Sec Premier Cru Champagne
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 199,75 kr.
Kommentar: Demi Sec Champagne som ikke er så Demi Sec at det gør noget. Elegant fremtoning med nødder og blomster i næsen og blid og sart mund med kontrolleret sødme som akkompagnerer vinens noter af toast og honning. Oplagt som aperitif.

Montemajor Danza Delle Spade 2013
******
Forhandler: AndrupVin.dk
Pris: 79 kr. ved 6 stk
Kommentar: Et brag af en Primitivo fra fantastiske Montemajor som byder på kaffe, blommer og rosiner i næsen og cremet og sødmefuld mund med oceaner af moden frugt og kirsebær i marmeladeagtig stil med et strejf af kaffe og tobak i eftersmagen. Lækker sag.

Domaine Lalande Les Hauts de Lalande Blanc 2016
*****
Forhandler: Propperiet
Pris: 69,30 kr. ved 6 stk
Kommentar: Flot Viognier krydret hvidvin med Chardonnay fedme og charme. Flot floral næse og let peberkrydret mund med noter af røg og lynghonning, som slutter af i en lang eftersmag af eksotisk frugt.

Cofama Clos de Nit 2015
******
Forhandler: barrique.dk
Pris: 39 kr. ved 6 stk
Kommentar: Flot spansk vin med imødekommende næse med et strejf af hvid peber, fyldig og rustik mund med præg af moden frugt pakket ind i faste tanniner og en pæn lang eftersmag med noter af peber og vanilje. Helt fantastisk køb til prisen.

Maius Assemblage Barranc de la Bruixa Priorat 2014
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 99 kr. ved 6 stk
Kommentar: Tæt og fyldig Priorat med røg og vådt læder i næsen, markante tanniner, tobak og hvid peber i munden og lang intensiv eftersmag med herbalt præg. Fint køb til prisen

Henriot Brut Souverain Champagne
******
Forhandler: eriksorensenvin.dk
Pris: 339,95 kr.
Kommentar: Forrygende lækker Champagne fra Henriot. Indsmigrende næse med floralt præg og rig mund med forførende sart mousse tilsat komplimenterende noter af rugbrud og svampe med snert af eksotisk frugt i den lange eftersmag. Mere, tak.

Bosque de Matasnos Ribera del Duero 2012
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 199 kr. ved 6 stk
Kommentar: Pæn og fyldig Ribera del Duero med eksplosiv næse og muskuløs mund med markante tanniner og generøse mængder lakrids, peber og bitter chokolade pakket ind i pæn syre.

Attilio Ghisolfi Bussia Barolo 2012
*****
Forhandler: d-wine.dk
Pris: 249 kr. ved 6 stk
Kommentar: Ungdommelig Barolo med intensiv næse med næsten portvinsagtige noter og let støvet mund med markante tanniner og ditto syrebid som komplementerer vines kraftfulde og krydrede fremtoning. Utilnærmelig nu, men her gemmer sig en stor Barolo oplevelse med mange års tålmodig kælderlagring.

Aureto Petit Miracle Syrah Grenache Luberon 2014
******
Forhandler: Jysk Vin
Pris: 143 kr. ved 6 stk
Kommentar: Uha det er godt det her. Syrah domineret Rhône med røg og støv i munden og fedmefuld og rustik mund med righoldige mængder salmiaklakrids, peber, vanilje og skråtobak. En af de bedste Rhône 2014 undertegnede har smagt.

Charles Mignon Brut Premium Reserve Premier Cru Champagne
*****
Forhandler: Skjold Burne Vinhandel
Pris: 199,75 kr.
Kommentar: Elegant og silkeblød Champagne med ristet toast og kvæde i næsen og cremet mund med skovsvampe, nødder og modne pærer i pæne mængder og med mineralsk strejf i den lange eftersmag.

Alex Emsley Spier Arts Chenin Blanc / Viognier 2015
******
Forhandler: Kvickly
Pris: 49,83 kr. ved 6 stk
Kommentar: Ganske imponerende sydafrikansk Chenin Blanc / Viognier blanding med sart floral næse og indsmigrende Viognier krydret mund med let herbalt præg og toner af eksotisk frugt i den lange vedvarende eftersmag. Fantastisk køb til prisen.

Mad Fish Sauvignon Blanc Semillon 2016
*****
Forhandler: Haller Vine samt Vin & Vin
Pris: 99 kr. ved stk
Kommentar: Frisk og sprød New Sauvignon Blanc Semillon med floral næse med snert af citrus, og livlig mund med fin syre og et strejf af lime, grapefrugt og fersken i skøn forening.

Bodegas Y Vinedos Valderiz Valdehermoso Ribera del Duero 2015
*****
Forhandler: Høj Larsen Vinimport
Pris: 75 kr. ved 6 stk
Kommentar: Karakterfuld og fyldig Ribera del Duero med kirsebær og ribs i næsen, tobak, mørk chokolade og peber i munden og afdæmpet vaniljepræg i den lange bløde eftersmag. Godt køb til prisen.

FinansBureauet.dk tester hver uge en række vine, med det formål at finde de bedste vine til prisen. Alle vine smages som udgangspunkt blindt. Vinene vurderes i forhold til deres priser efter følgende skala:

Stjerner Vurdering
****** Vurderes til at burde koste mindst 50 % mere end butiksprisen
***** Vurderes til at burde koste mellem 25 og 49 % mere end butiksprisen
**** Vurderes til at burde koste mellem 1 og 24 % mere end butiksprisen
Vine der vurderes til at koste det samme som eller mindre end butiksprisen vil ikke blive omtalt.

Læs flere nyheder fra FinansBureauet