Jazz i dagligstuen, sådan en torsdag aften!

22. oktober 2013
Jazz i dagligstuen, sådan en torsdag aften!

.
Pressemeddelelse

Torsdag aften bliver afholdt i guitaristernes navn når sagnomspundne Jakob Bro med en fantastisk gruppe bestående af Chris Cheek, Thomas Morgan og Jim Black møder Jakobs tidligere elev og ven, guitaristen Jonas Kappel og hans band.
Aftenen indledes af Jonas Kappel Quartet, der sammen med Jonas Andreasen (sax), Jens Mikkel Madsen (kontrabas) og Daniel Sommer (trommer) præsenterer nyt materiale fra deres nye CD “Quartet” – en skive der med en rød tråd af nytænkning bevæger sig mellem jazz, rock, og country. I modsætning til den første udgivelse fra Jonas hånd, hvor han var stærkt inspireret af heavyrock og klasissisk musik.
Jakob Bro stiller med et stjernespækket hold, som Jakob tidligere har indspillet CDer med, men aldrig har turneret med før nu i efteråret, hvor de lægger vejen forbi Husets intime og hyggelige dagligstue.
Jakob Bro er vor tids største danske guitarfænomen og et gennembrud for en relancering af guitarens plads i jazzen som essentiel. Helt ung spillede han med Paul Motian & The Electric Bebop Band og har i mange år været fast medlem af Tomasz Stanca Quintet. han er for nylig sprunget ud som kapelmester og har i eget navn udgivet anmelderroste CDer som Balladeering og Time med store navne som Bille Frisell, Lee Konitz, Paul Motian, Ben Street og Thomas Morgan.
Aftenens koncert er den del af Jakobs releasetour på “December Song”. Turen går Danmark rundt og rammer desuden Sverige, Svejts, Frankrig, Tyskland og Belgien.
Jakob Bro har vundet 4 Danish Music Awards. Han er i JazzDanmarks Hall of Fame, og har modtaget Jazz Specials pris for årets udgivelse i 2009. i 2012 er han blvet optaget i Downbeats 60th Critics Poll “Rising Star”, og samme år har han modtaget DJBFAs ærespris.
THOMAS MORGAN
ECM recording artist. Thomas Morgan er en af de største basprofiler fra den amerikanske scene de sidste år. Udover at være en fabelagtig og meget benyttet studiemusiker, er Morgan først og fremmest en fremragende solist. Han har en egen personlig tone som er både virtuos og varm.
CRIS CHEEK flyttede til NY i 1992, og har siden turneret og indspillet med bla. Paul Motian, Cahrlie Haden´s Liberation Music Orchestra de Jazz de Matosinhos. Har også spillet med Bill Frisell, Brian Blade, Lee Konitz, Carla Bley, Tom Harrell, Wolfgang Muthspiel, Frank Carlberg, Eliot Zigmund, Brad Mehldau, Kurt Rosenwinkel, El Muchacho og mange andre.
JIM BLACK er på forkant med den ny generation af musikere der bringer jazzen ind i det 21. århundrede. Jim har en virtuos og meget personlig tilgang til jazz trommespil, der blandes med æstetisk indflydelse af Balkan rytmer, rock songcraft og soundscapes. Jim Black er særdeles velanskrevet på verdensplan for sin grænseløse teknik og sine futuristiske koncepter. Black har betaget og inspireret publikum over hele verden i over tyve år.

Husk vores studierabat – Fremvis studiekort og medbring en gratis gæst! (medmindre der bliver udsolgt) Entre og vegtarret 110.00