Jo, jo bysnakken gik/1

4. september 2013
Jo, jo bysnakken gik/1

.
Af Arne Lybech

Vi kender vel alle den tanke…Hvad var det lige, det handlede om i forbindelse med en lokal begivenhed, der optog sindene i tidernes morgen?

Susan i badet var vældig omtalt i medierne tilbage i begyndelsen af 1970erne. Ikke kun i de lokale, men også i den landsdækkende presse.
En ung kvinde, Susan Hasslund drog land og rige rundt, satte sig nøgen i et badekar og sæbede sig ind til stor fornøjelse for mange gæster på diverse natklubber og diskoteker. I Aalborg brød den daværende politimester, Elmer Nyborg sig bestemt ikke om dette, da han erfarede at det ikke altid gik lige sømmeligt til. Afstanden til publikum var ikke alle steder den lovbefalede. En anden kvinde med striptease på programmet satte gang i en retssag mod det daværende diskotek “Katten”…Og det gav den omtalte mediestorm, hvor politisheriffen gik i retten med sine vidner til usømmelig optræden. Medierne skrev i den forbindelse ofte om Susan i badet og forvekslede hende med den anden kvinde uden tøj på “Katten”. Retssagen blev ført imod diskoteket, der imidlertid blev frikendt i Landsretten. “Dommen er i realiteten en næse til E. Nyborg” skrev Ekstra Bladet i maj 1973. Og det gik bysnakken vældigt om.