Jomfru Ane Parken får Nordic Green Space Award

5. oktober 2013
Jomfru Ane Parken får Nordic Green Space Award

.
Aalborg kommune fortæller:

Aalborg Kommune ved rådmand Mariann Nørgaard modtager tirsdag d. 8 oktober Nordic Green Space Award for Jomfru Ane Parken i Aalborg.

Nordic Green Space Award er et nordisk kvalitetsstempel for park- og naturområder og kan sammenlignes med Michelin stjernerne. Parken er blevet bedømt af en uafhængig dommerkomite med fagfolk, eksperter og lægfolk.

Jomfru Ane Parken er blevet målt med særlig fokus på parkens funktionalitet og mulighed for oplevelse. Endvidere er de rekreative og sociale aspekter samt landskab og æstetik vægtet højt.

Parken har fået en meget flot bedømmelse og i bedømmelsen står bl.a.:

“Den rekreative udnyttelse er imponerende og modige idemagere, visionære politikere og en fremsynet forvaltning fortjener et stort skulderklap. Jomfru Ane Parken kunne være blevet til på et lavere budget og med mindre ambitioner. Men det er netop de mange rekreative muligheder og de mange designløsninger, der hæver parken fra det ordinære til det særlige.”

En tidligere brugerundersøgelse af parken viser, at den er populær blandt kommunens borgere og den park i Aalborg, der besøges af flest mennesker – ca. 800.000 på årsbasis.

Overrækkelsen af Nordic Green Space Award markeres ved et arrangement i Jomfru Ane Parken tirsdag d. 8. oktober kl. 14.00.

Aalborg Kommune har nu to parker med Nordic Green Space Award, da man i 2012 modtog en udmærkelse for Østre Anlæg i Aalborg.