Julen begynder tidligt hos Renault

14. oktober 2015
Julen begynder tidligt hos Renault

Renault i fortsat vækst

.
Renault er i fortsat vækst på det danske marked, og et nyt tiltag skal holde gang i salget. Den store nyhed er dog også, at Renault Zoe fortsat vil være attraktiv på det danske marked – også efter regeringens nye elbiludspil.
Der har manglet nye biler hos de danske Renault forhandlere i sommerperioden. Men nu er der endelig lys for enden af tunnelen. Der er igen fyldt op på hylderne med populære varer som Renault Clio og Renault Captur. Og det kommer kunderne til at mærke her op til vinteren. Et af de gode tilbud er, at det nu bliver muligt at vælge en Renault Clio Sport Tourer til samme pris som en hatchback.
Det betyder, at prisen for en Renault Clio stationcar nu begynder ved 117.900 kroner for versionen med 75 hk benzinmotor. Ønsker man en mere potent og moderne benzinmotor med 90 hk, og et udstyrsniveau hvor aircondition, læderrat og multimediesystem med indbygget navigation er standard, er prisen 147.900 kroner. Ønsker man diesel er prisen 164.900 kroner for versionen med 75 hk, mens 90 hk udgaven løber op i 181.900 kroner. Igen for en version med aircondition, læderrat og multimediesystem.
Men ønsker man en Captur er der også lidt ekstra i posen. Bestiller man en Captur er der gratis komplette vinterhjul med. Continental dæk på 16 tommer alufælge til en værdi af 8500 kroner. Begge tilbud gælder frem til den 23. december.

De gode tilbud på Renault skal holde yderligere gang i salget af Renault, der går som forventet i 2015. Samlet set er Renault på 5. pladsen i salgsstatistikken med en markedsandel på 6,6 procent. Det er en vækst i forhold til året før på godt 14 procent.
Bag tallene gemmer der sig en markant succes for Renaults varevognsprogram, der bare tordner derudaf. En markedsandel i september måned på 14,57 procent gjorde at Renault denne måned var den næst mest sælgende varevogn efter Ford, men med VW på 3. pladsen. Set år til dato er Renault på 3. pladsen med en vækst på knap 42 procent og en markedsandel på 13 procent. Også Dacia holder næsen i sporet med en markedsandel på 1.4 procent, hvilket er en vækst på godt 15 procent.

Elbilerne fortsætter
Fremtiden for elbiler er lige blevet afklaret, og mens Tesla efter alt at dømme snart er fortid i Danmark, ser det fortsat godt ud for Renault Zoe. Endnu mangler vi at få det fulde overblik over konsekvensen, idet de beregninger der ligger ikke har medtaget Zoe, da batteriet som bekendt ikke købes sammen med bilen, men lejes. Renault forventer dog, at Zoe prismæssigt vil lægge sig med samme afstand til den største konkurrent VW Up som er tilfældet i dag. Dermed rykkes der ikke ved Renault Zoes konkurrencekraft i forhold til landets kommuner, der er Renault Zoe største aftagere. Senest har Odense Kommune fået 100 Zoe til hjemmeplejen og Gladsaxe Kommune har netop modtaget 27 Renault Zoe.

Palle Sund, sund2802@gmail.com, kilde: renault.dk