Kaos i Aalborg: Mand med køkkenkniv anholdt og beboere evakueret!

5. juni 2024
Politi
Foto: Rigspolitiet

En 48-årig mand skabte onsdag aften kaos i Bispensgade i Aalborg ved at true med en køkkenkniv. Situationen førte til en større politiaktion, hvor flere patruljer rykkede ud til gågaden for at håndtere manden, som viste sig at være i psykisk nød.

Nordjyllands Politi modtog anmeldelsen klokken 18.07, og straks blev der sendt flere politipatruljer til stedet. Efter en længere forhandling lykkedes det politiet at få manden til at overgive sig, hvorefter han blev anholdt.

Politiet oplyser, at manden primært udgjorde en fare for sig selv. Under forløbet forklarede den 48-årige, at han også havde sat ild til sin lejlighed på Niels Ebbesens Gade, cirka en kilometer væk fra Bispensgade. Ved ankomst til lejligheden kunne politiet bekræfte, at der havde været ild i boligen, hvilket førte til, at alle beboere i ejendommen blev evakueret som en sikkerhedsforanstaltning.

Efterforskningen fortsætter de næste mange timer, og først i morgen vil der formentlig blive truffet en juridisk beslutning om en eventuel fremstilling i grundlovsforhør.

Heldigvis er der ingen meldinger om tilskadekomne i forbindelse med hændelsen. Situationen har dog skabt uro i området, og de evakuerede beboere afventer nu yderligere informationer fra politiet.