Kendt nordjyde fik ungdomssynet igen!

28. februar 2014
Kendt nordjyde fik ungdomssynet igen!

.
Pressemeddelelse!

Foredrag om nye øjenlinser:
Kendt nordjyde fik ungdomssynet igen
Nordjyderne kan blive klogere på nye muligheder for at slippe brillerne, når berømt øjenkirurg holder foredrag i Aalborg den 13. marts. Man kan også møde politiker og erhvervskvinde Vibeke Haaning, der efter en operation har fået sit naturlige syn igen.

Med mere end 15.000 operationer bag sig er Jannik Boberg-Ans en af landets allermest erfarne synskirurger. Samtidig er han anerkendt over hele Skandinavien for sin ekspertise og cheflæge hos EuroEyes, som er blandt Europas største kæder af øjenklinikker, og som i efteråret åbnede klinik hos Aleris-Hamlet Hospitaler på Sofiendalsvej. Her afhjælper rutinerede kirurger med den nyeste teknologi nær- og langsynethed, bygningsfejl, grå stær samt brug af læsebriller. Når den berømte øjenlæge inviterer til informationsaften den 13. marts, vil han fortælle om nye muligheder inden for synskirurgien. Hovedtemaet bliver, hvordan man ved at få nye øjenlinser med ét slag kan afhjælpe flere forskellige slags synsfejl og slippe for at bruge læsebriller, briller med glidende overgang, kontaktlinser og øvrige synshjælpemidler.
Den 47-årige politiker, erhvervskvinde og triatlet Vibeke Haaning grundlægger af Blæksprutten, som udviklede sig til Danmarks største private hjemmeplejevirksomhed har for nylig fået nye øjenlinser. På arrangementet fortæller hun om sine oplevelser med operationen, og hvordan den har ændret hendes liv. Det har gjort en verden til forskel for mig. Pludselig kan jeg se alt, læse alt og se de mennesker i øjnene, jeg taler med. Det er ubeskriveligt dejligt. Samtidig kan jeg blive en stærkere triatlet nu. Da jeg gennemførte en ironman sidste år, havde jeg store problemer, da jeg på pulsuret ikke kunne se, hvad min puls var. Det er jo ikke særligt smart, fordi jeg så ikke har styr på, hvordan min krop reagerer under den hårde belastning, fortæller erhvervskvinden fra Hjørring, der ser frem til at uddybe sine oplevelser for andre nordjyder.

Forventer 200 deltagere
Arrangementet finder sted torsdag den 13. marts fra kl. 19.00 til 21.00. På grund af den overvældende interesse for en lignende begivenhed i efteråret afholdes informationsaftenen denne gang i Aalborg Kongres & Kultur Center for at sikre tilstrækkelig plads til de omkring 200 forventede deltagere. Ud over Jannik Boberg-Ans kan man møde flere andre eksperter fra EuroEyes. Alle er velkomne, og deltagelse er gratis. EuroEyes byder på kaffe og the.
Tilmelding kan ske på tlf. 70 27 45 53 eller ved at klikke på Tilmeld dig informationsaften hos EuroEyes på forsiden af www.euroeyes.dk. Efter arrangementet kan der bookes tid til en gratis og uforpligtende forundersøgelse.

Hør om hjælpeekspedition til Nepal
Tre danske øjenlæger og en sygeplejerske er netop kommet hjem fra Nepal, hvor de har behandlet 150 fattige langt oppe i Himalayas bjerge. På informationsaftenen den 13. marts fortæller en af dem om rejsen.

På rejsen har vi hjulpet så mange mennesker, som vi overhovedet kunne nå. Langt oppe i bjergene er behovet for øjenoperationer stort, fordi lokalbefolkningen lider af især grå stær som følge af for dårlig og forkert ernæring. Det lykkedes os at behandle omkring 150 patienter i løbet af det par dage, vi var på feltklinikken, siger øjenlæge Jannik Boberg-Ans fra EuroEyes, der udgør den ene fjerdedel af den danske mission. Han forklarer, at årets ekspedition blot er én i en række. Tidligere har de danske læger været i både Peru, Lesotho og Den Dominikanske Republik. EuroEyes har stillet udstyr og medikamenter til rådighed. Vores arbejdsplads var med på idéen fra starten, tilføjer øjenkirurgen.
På EuroEyes informationsaften den 13. marts vil Jannik Boberg-Ans fortælle nærmere om rejsen til Nepal. Deltagerne får desuden mulighed for at bortgive deres aflagte briller, som øjenkirurgerne vil uddele til værdigt trængende på fremtidige rejser. Flere hundrede patienter, som EuroEyes på det seneste har hjulpet af med synsfejl, har allerede doneret deres briller til projektet.

EuroEyes består af 24 klinikker i Danmark, Kina og Tyskland, som korrigerer synsfejl med linseudskiftning samt nyeste laserteknologi. Klinikkerne behandler hvert år et femcifret antal patienter for alle grader af nærsynethed, langsynethed, bygningsfejl og grå stær. Desuden opereres stadig flere for alderssyn for at undgå brug af læsebriller. EuroEyes er grundlagt i 1993 af øjenlæge Jørn S. Jørgensen. www.euroeyes.dk

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}