Klarupgård byder indenfor, aktuelt som aldrig tidligere

21. december 2013
Klarupgård byder indenfor, aktuelt som aldrig tidligere

.

Den hyggelige gamle herregård har fået fornøjelsen af at blive en af hovedlokationerne for årets TV2-julekalender “Tvillingerne og julemanden”. Der sker derfor en masse i løbet af november og december, hvor de bl.a. åbner dørene for julebutikken.

Historien om Klarupgaard

Klarupgaard er en gammel herregård og har eksisteret siden 1200, hvor den, som gods, var ejet af den danske konge Erik Klipping. Efter kongens død overgår ejerskabet til kirken, der besidder det frem til reformationen i 1536. I 1800-tallet bliver meget af godset solgt fra, og Klarupgaard bliver nu kun beskrevet som en herregård.

I 1928 bliver gården købt af Søren Just, der genrejser gården som landbrug, men gården har siden starten af 1950erne kun været drevet som ren planteavlsbedrift. Idag ejes gården af Lene og Knud Just, som stadig driver den til planteavl.

Jul på Klarupgaard

Klarupgaard har fået fornøjelsen af at blive en af hovedlokationerne for årets TV2-julekalender “Tvillingerne og julemanden”. Her sker der en masse ting og allerede fra starten af november byder de dig og familien velkommen, hvor i bl.a. kan få lov til at se de mange kulisser.

Hvert år i november måned slår de dørene op til deres hyggelige julebutik Kværnrummet. Navnet Kværnrummet kommer af, at der i gamle dage stod en kværn her, som kværnede korn til dyrene.
Her finder du alt i gammeldags jul, bl.a. de smukke gammeldags Frigast nisser, som de har haft siden de åbnede butikken for 15 år siden.