Erhverv

KLs forebyggelsespris 2024 blev uddelt til årets Social- og Sundhedspolitisk Forum i Aalborg

Hvordan opsporer man sårbare og kronisk syge ældre borgere, der har behov for en differentieret indsats? Det har Slagelse Kommune leveret svaret på, og derfor modtog de i dag i KLs forebyggelsespris 2024.

KLs forebyggelsespris 2024 blev uddelt til årets Social- og Sundhedspolitisk Forum i Aalborg
Af Redaktion 18. maj 2024

Det var Slagelse Kommune, der løb med sejren, da vinderen af KLs forebyggelsespris 2024 skulle kåres fredag på årets Social- og Sundhedspolitisk Forum i Aalborg.

Slagelse Kommune vandt med indsatsen WIPP-360, hvor man kort fortalt via et spørgeskema og en algoritme kan vurdere, hvilke ældre borgere med kronisk sygdom, der har et særligt behov for støtte og motivation til at deltage i et kommunalt forebyggelsestilbud. En indsats, der har været så succesfuld, at flere kommuner siden er hoppet med på vognen og i dag bruger modellen.

Prisen blev overrakt af medlem af KLs Sundheds- og Ældreudvalg, Pernille Beckmann, og hun var da heller ikke sen til at rose initiativet:

Det er en stor fornøjelse at uddele prisen til en kommune, der viser vejen for, hvordan vi i sundhedsvæsenet i langt højere grad kan skræddersy vores indsats over de mange danskere, der lever med en kronisk sygdom. Slagelse Kommunes indsats er et fremragende eksempel på, hvordan vi i kommunerne i tæt og digital dialog med borgerne kan finde ud af, hvem der selv kan håndtere en stor del af deres kroniske sygdom, og hvem der har brug for mere hjælp og støtte i hverdagen.

Differentierede tilbud vej frem
Årets pris har haft fokus på, hvordan kommunerne kan bruge digitale løsninger til at differentiere deres forebyggelsestilbud til borgere med kronisk sygdom.

Et tema, der ligger i direkte forlængelse af de to politiske udspil, KL har præsenteret sammen med Hjerteforeningen og Gigtforeningen samt Diabetesforeningen og Lungeforeningen.

Slagelse Kommunes indsats understreger i dén grad, at vi i kommunerne og det nære sundhedsvæsen kan give de mange kronisk syge danskere et tilbud, der tager udgangspunkt i den enkeltes situation, motivation og ønsker. Det er ikke bare godt for den enkelte patient, der kan få et bedre og længere liv med sin sygdom. Det betyder også, at det samlede sundheds-væsen skal bruge færre ressourcer på dyr sygehusbehandling, lyder det fra Pernille Beckmann.

KLs Forebyggelsespris blev indført i 2019 af KLs Sundheds- og Ældreudvalg.

Foruden Slagelse Kommune bestod årets finalefelt af Aabenraa og Aalborg Kommune.

Ny pris hædrer industriens unge talenter – og dem der bakker dem op

Læs også: Ny pris hædrer industriens unge talenter – og dem der bakker dem op

Færre lærerstuderende vil arbejde i folkeskolen efter endt uddannelse

Læs også: Færre lærerstuderende vil arbejde i folkeskolen efter endt uddannelse