Køb sommerhus til halv pris

16. april 2013
Køb sommerhus til halv pris

.
Sommerhuspriserne er i enkelte kommuner faldet med næsten 50 procent siden priserne toppede tilbage i 2007

Af Claus Forrai, finansbureauet.dk

Markedet for sommerhuse har været hårdt ramt af finanskrisen. Siden priserne toppede tilbage i tredje kvartal 2007, er der på landsplan blevet barberet mere end en fjerdedel af prisen.

Men der er stor forskel på, hvor store prisfaldene har været i de enkelte kommuner. I nogle kommuner er der blevet kappet næsten 50 procent af prisen, mens enkelte kommuner i den anden ende af spektret faktisk har oplevet moderate prisstigninger. Det viser en undersøgelse som Realmæglerne Holding A/S har lavet på baggrund af de seneste tal fra Realkreditrådets boligmarkedsstatistik.

Det største prisfald finder man i Holbæk kommune, hvor kvadratmeterprisen på sommerhuse er faldet med 49,2 procent siden tredje kvartal 2007, skarpt fulgt af Silkeborg og Bornholm med fald på henholdsvis 47 og 46,8 procent. På top 10 listen over største prisfald finder man bl.a. også Helsingør kommune, som bl.a. omfatter liebhaverområdet Hornbæk. Her er der gennem de seneste fem år blevet skåret mere end 40 procent af prisen.

De mindste prisfald finder man generelt i de vestjyske kommuner. Og det er ikke helt overraskende, da markedet i disse kommuner i høj grad er domineret af udlejningssommerhuse, som i høj grad prisfastsættes ud fra de potentielle lejeindtægter, hvilket er med til at holde hånd under priserne i dårlige tider.

“Priserne på sommerhuse er generelt faldet rigtig meget gennem de seneste fem år. Da finansieringsomkostningerne samtidig er faldet ganske betragteligt, er det samlet set blevet markant billigere at købe sommerhus. Vi kan da også se på antallet af søgninger på nettet, at interessen blandt køberne atter er meget stor”, fortæller direktør Niels Brandt fra RealMæglerne Holding A/S

Se hvor meget priserne er faldet i din kommune her