Kurt Verner Olsen sørger for smil hos syge børn!

14. januar 2014
Kurt Verner Olsen sørger for smil hos syge børn!

.
af Arne Lybech

I Vejgaard tager Kurt Verner Olsen hver dag sit malergrej frem. Efter han blev folkepensionist for et par håndfulde år siden er der for alvor kommet gang i maleriet. Lysten har ulmet i mange år, men travlhed med jobbet som rejsende montør og familieliv levnede ikke den fornødne tid. Det er der til gengæld i dag og som tiden er gået de seneste år udvikles malerkunsten sig stabilt og motiverne findes mange steder. Lige for tiden udstiller han i Markus Kirkens krypt, en udstilling, der løber måneden ud. Her kan man komme ind hver gang, der er gudstjeneste, da er der åbent til krypten. Ønsker man at se nærmere på malerierne udenfor dette tidsrum kan man henvende sig til Olsen.
Lige for tiden er han aktuel med sine portrætter af hospitalsklovne, som rask væk sælges for et beskedent beløb og foræres til børneafdelinger på sygehuset. -Det startede med, at jeg forærede et par malerier til kræftafdelingen for børn, jeg synets de skulle have noget at smile af i deres måske af og til triste hverdag. Salget af billederne går så til honorar til de Hospitalsklovne, der besøger børnene, for her bliver der skåret ned på antallet af besøg, og det synes jeg ikke man kan være bekendt, siger Kurt Verner Olsen.
Siden hen er det ikke kun kræftafdelingen, der modtager malerier fra Olsen, børneafdelingerne som sådan er også modtager.
-Jeg arbejder på at etablere en støttegalla til fordel for de hospitalsklovne, den skal gerne foregår i Vor Frue Kirke med forskellige indslag og overskuddet går så ubeskåret til timer til de klovne, der kan forsøde tilværelsen for de sygdomsramte børn, tilføjer Olsen, der betoner at publikum må betaler efter lyst og evne.
Indtil videre maler han videre med motiver fra Aalborg, motiver af haner og ikke mindst klovne. Tak for det!