Kyø…en berlinercafé i Øgadekvarteret

18. september 2013
Kyø…en berlinercafé i Øgadekvarteret

.
Af Arne Lybech

De fleste vil sikkert opfatte “Berlinercafé” som et positivt udtryk for en god café. Og det er der i dette tilfælde ganske god grund til, når Café Kyø i Læsøgade benævnes som en sådan, som det er tilfældet i en anmeldelse af caféen. En café med uhøjtidelig atmosfære, indrettet i et råt lokale med spændende kunst på væggene og fremfor alt et sted, hvor gæsterne føler sig hjemme. Det er der flere og flere der gør at dømme efter det “run” der ofte er på stedets arrangementer og dets tilbud om Dagens ret, brunch m.m.
I denne måned er det 4 år siden Stine Kyø og Claus Jensen Lange åbnede lokalet, hvor det tidligere værtshus “Pinden” var stedet for mange lokale.
Nyt koncept, nye gæster og nye skikke fulgte med og med tiden er Kyø også stedet for mange nye lokale gæster, der har fundet vej og et sted, hvor folk udefra også søger til.
Her er et slagnumrene de hjemmelavede burgere i flere varianter, græske, amerikanske m.m. Og den danske variation af Bøf sandwichs er slået an og dette med kartofler som tilbehør.
Hjemmebag fra menukortet frister bestemt også lige fra Cup cakes til tærter, bagte af værterne herself og himself.
Musikarrangementer er en naturlig del af tilbudene her, al den stund af Jensen Lange er udøvende musiker og med den lille scene for enden af lokalet er det ganske oplagt.
Forår og sommer sikrer et par solide borde og bænke udenfor for at man kan nyde sin menu her i et roligt område.