Mathias fra Aalborg er Danmarks bedste mekaniker

30. januar 2017
Mathias fra Aalborg er Danmarks bedste mekaniker

.
Mathias Fristrup Krogshave er Danmarks bedste personvognsmekanikerlærling. Lørdag blev han hyldet af blandt andre undervisningsminister Merete Riisager i et festklædt Gigantium i Aalborg. Flere end 50.000 besøgende lagde vejen forbi DM i Skills 2017.

Lørdag blev danmarksmestrene inden for 40 erhervsuddannelser kåret. Efter at have dystet i tre intenste dage mod syv topmotiverede konkurrenter, kunne personvognsmekanikeren Mathias Fristrup Krogshave lade sig hylde som Danmarks bedste personvognsmekanikerlærling. Han er i lære hos PJ Auto – Vadum og går på TECHCOLLEGE.

– Det har været fedt at være med. Jeg har jo været på hjemmebane her i Aalborg, og det er første gang, at jeg deltager. At jeg så går hen og vinder, ja, det er helt vildt. Det er hårdt at være på, og man kan godt mærke presset, men det har været en fed oplevelse. Jeg har mødt en masse andre mekanikere, som vil det samme som jeg vil, og det var fedt, siger Mathias Fristrup Krogshave, der var den ene af otte personvognsmekanikere, som deltog i konkurrencen.

Fem danmarksmesterskaber og to demonstrationsfag
Industrien deltog med konkurrencefagene klejnsmed, industritekniker, automatiktekniker, personvognsmekaniker og karrosseritekniker. Desuden deltog procesoperatør og teknisk designer som demonstrationsfag.

Vinder af DM for klejnsmede er:
Svend Borup Christophersen fra Mariager
Skole: Tradium
Virksomhed: Lund Metal A/S

Vinder af DM for industriteknikere er:
Jeppe Bangshøj Hermann fra Aalborg
Skole: TECHCOLLEGE
Virksomhed: VMR Ltd.

Vinder af DM for automatikteknikere er:
Nikolaj Christensen fra Kjellerup
Skole: Mercantec
Virksomhed: Grundfos A/S

Vinder af DM for personvognsmekanikere er:
Mathias Fristrup Krogshave fra Aabybro
Skole: TECHCOLLEGE
Virksomhed: PJ Auto – Vadum ApS

Vinder af DM for karrosseriteknikere er:
Nichlas Rosenkilde Thomsen fra Klarup
Skole: Teknisk Skole Silkeborg
Virksomhed: Volkswagen Herning

DM i Skills blev skudt i gang torsdag d. 26. januar, hvor bl.a. statsminister Lars Løkke Rasmussen var med til ønske de mange konkurrencedeltagere held og lykke. Ved afslutningen og præmieoverrækkelsen den 28. januar deltog undervisningsminister Merete Riisager. Flere end 50.000 besøgende lagde vejen forbi.

Foto: Danmarks bedste personvognsmekanikerlærling, 20-årige Mathias Fristrup Krogshave, under DM i Skills i Aalborg. Han var den ene af de otte deltagere i danmarksmesterskabet for personvognsmekanikerlærlinge ved DM i Skills. Lørdag fik han overrakt DM-trofæet af undervisningsministeren. (Foto: SkillsDenmark/Søren Schnoor)