Meget at glæde sig til hos Bogcaféerne

25. november 2013
Meget at glæde sig til hos Bogcaféerne

.
Pressemeddelelse!

Kropsnært bogcafé om den krop(u)mulige krop

En ømskindet mulighed, smuk og konkret kropslig mangfoldighed. Sådan beskrives unge Bjørn Rasmussens roman Huden er det elastiske hylster der omgiver hele le-gemet af litteraturforsker Elisabeth Friis.
Og hvad er det med den krop? Kan den ses som en fantastisk mulighed og samtidigt som noget uhyre besværligt? Sagtens, hvis man går i kødet på en hel række af unge danske forfattere, der benytter den klassiske kropslitteratur som inspiration.
Kroppen er blevet distanceret, og alligevel kommet helt tæt på i litteraturen. Kroppen er også blevet et redskab. Oplevelser lagres i kroppene, og som læsere kommer vi helt tæt på og med helt ind i kroppen. Det er ikke altid lige behageligt, men skal
litteraturen nu også behage eller må den gerne udfordre os?
På decembers bogcafé går Jørgen Dissing og Tine Eggertsen tæt på den nyere litteraturs stemmer og de stærke forbilleder de spejler sig i.
Vi får også besøg af performancedanser Rikke Steen Mapstone, der med sin dans udtrykker ord og følelser med kroppen på en til tider voldsom, pågående måde. Det kan derfor godt blive en dejlig rystende oplevelse at komme til en kropsnær bogcafé på Hovedbiblioteket. Kom og få en kropslig oplevelse og en anderledes litteratur med hjem under armen.
Fredag d. 6. december kl. 16
Glashjørnet
Gratis adgang

Glæd dig også til forårets bogcaféer:
10. januar siger vi Vamos! og fylder Glashjørnet med latinamerikanske rytmer og ro-maner.
7. februar rykker vi ind i Biffens mørke med The sound of silence – en musik bogcafe for filmelskere.
7. marts fortæller vi om svenske romaner på Hinsidan svensk bogcafé.