Nærkøb i Mølholm har styr på temperaturen

22. oktober 2013
Nærkøb i Mølholm har styr på temperaturen

.
ForbrugerNYT!

Købmand Brian Abel, der siden 1. januar 2007 med succes har drevet Mølholm Nærkøb i det vestlige Aalborg, har i en tid med hård konkurrence fundet en vej til både at højne fødevaresikkerheden og spare manuelle timer samt penge på strømforbruget.
– Jeg har fået installeret den smarte trådløse temperaturovervågning fra ThermIT. Det betyder, jeg får en alarm, hvis temperaturen ved fødevarerne af en eller anden grund bliver for høj, og jeg kan med den meget præcise måling og overvågning af temperaturen også justere graderne til det helt rigtige og nødvendige. Jeg havde for eksempel en fryser, der var alt for kold, og den har jeg justeret syv grader ned til de krævede 18 grader, og en mælkekøler har jeg justeret to grader ned. Det har på kort tid sparet mig mange penge i strømforbrug, og det er jo også godt for miljøet. Samtidig undgår vi også madspild, hvis noget må kasseres på grund af for høje temperaturer, fortæller Brian Abel.
Fornuften i at investere i den trådløse temperaturovervågning er til at få øje på i købmandens egen beretning om en dyr weekend.
– Jeg skulle på en kortere udlandsrejse og tænkte, at jeg godt kunne slå systemet fra, men det fortryder jeg i dag. Af en eller anden grund var lågen til et køleskab en aften ikke blevet lukket rigtigt, og da jeg jo selv havde slået ThermITs alarm på sms og mail fra, steg temperaturen i køleskabet uden, at det blev opdaget, og jeg måtte kassere varer for mange tusinde kroner. Havde jeg ikke dummet mig, var der kommet en alarm i tide, og jeg kunne have fået nogen til at lukke køleskabet, inden det blev for sent. Det gør jeg aldrig mere, fortæller Brian Abel.
Mølholm Nærbutik er en købmandsbutik, der holder fast i traditionerne, men en voldsom udvikling i kundernes handlemønster tvinger ejeren, Brian Abel, til hele tiden at være på mærkerne og omstille sig i en tid med meget hård konkurrence.
– Det går rigtig stærkt, og hvis ikke man er klar til at forny sig efter kundernes ønsker og behov, er det svært at klare sig. Derfor har vi hele tiden fulgt med tiden og har indrettet butikken med nye tilbud og muligheder samtidig med, at vi holder fast i alt det kendte fra den traditionelle lille, hyggelige købmand i nærområdet. Det har heldigvis betydet, at vi har holdt fast i eksisterende kunder, hvoraf cirka 95 procent kommer fra lokalområdet. De er glade for at handle hos en købmand, de kender godt, og vi får mange gode snakke. Det vil ingen af os undvære. Der kommer heldigvis også mange nye kunder i butikken, fortæller Brian Abel.
Noget af det seneste nye hos nærkøbmanden er en meget populær spillehal, hvor der foruden spillemaskinerne altid er gratis og frisk kaffe, slik og andre godter.
– Spillehallen har været en succes, og det er bestemt muligt, at vi udvider på et tidspunkt, fortæller en optimistisk købmand.
Mølholm Nærbutik er en del af butikskæden Nærkøb, som er Danmarks største kæde af frivillige kiosker og nærbutikker med 220 medlemmer heraf cirka 24 i Nordjylland.
Nærkøb-kæden består af selvstændige butiksejere, som alle har indrettet deres butik og sortiment, så de passer til deres nærmiljø. Alle butikker har et bredt udvalg af slik, chips og taletidskort. Derudover kan en del af butikkerne byde på spil, spilleautomater, dvd-film udlejning, aviser, ugeblade og magasiner fra hele verden foruden en lang række dagligvarer, kolde drikke, is og vin.
Udlejning af DVD-film er mange steder stærkt på retur, men hos Mølholm Nærkøb går det forrygende.
– Vi har i lokalområdet mange familier med børn, og de nyder at komme og leje film, købe en cola og en pose slik og så ellers hygge sig. Det er en god tradition, der trives fint herude, hvor der heldigvis stadig er mange af de gode gamle værdier med hygge, snak og sammenhold. Købmandsbutikken spiller en stor rolle for mange i området, og derfor sørger vi naturligvis for at have alt det, kunderne ønsker, og vi har næsten altid åbent.
– Som i mange andre Nærkøb-butikker kan der hos os også købes friskbagt brød fra Guldbageren, og så har vi naturligvis alle de traditionelle købmandsvarer lige fra mælk til færdigretter. Vi har også alt i Danske Spil og herunder også trav, så vi har lidt af det hele, fortæller Brian Abel, der holder åbent hver dag fra otte til otte.
Han er i øvrigt opvokset i området og udlært købmand hos FDB.
– Jeg arbejdede derefter ni år hos en kollega i Aalborg og var klar over, at når Mølholm Nærkøb blev til salg, ville jeg slå til. Jeg købte i sin tid også min første øl i den butik, og det var lidt af en drøm, der gik i opfyldelse, da jeg overtog butikken 1. januar 2007.
Et andet tegn på købmandens fornemmelse for at tilpasse sig er, at Mølholm Nærkøb er et meget populært pakkeudleverings-sted for GLS, som er en af de førende pakkedistributører i Danmark med levering af pakker i Danmark inden for 24 timer og i Europa inden for 24-96 timer.

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}