Nordjyske virksomheder spejder mod Norge

5. maj 2017
Nordjyske virksomheder spejder mod Norge

.
Virksomheder med interesse for det store norske marked var med til infomøde om initiativet BusinessBroen, som hjælper nordjyske virksomheder til succes i Norge. Business Rebild og BusinessAalborg stod bag arrangementet, som tiltrak 43 interesserede virksomhedsfolk.

Onsdag den 3. maj havde Business Rebild og BusinessAalborg inviteret interesserede nordjyske virksomheder til infomøde i Støvring om de mange muligheder i det lidt koldere nord. På den anden side af Skagerrak findes der nemlig et boomende marked, som mange danske virksomheder allerede har fået øjnene op for.

Det er især byggevirksomheder og produktionsvirksomheder, der finder vej til det norske marked, og mange ser store forretningsmuligheder i Norge, som man relativt let kan agere på, siger Jane Bejlegaard Lindberg, Erhvervs- og turistchef i Rebild Kommune.
Den korte geografiske afstand og ligheder i sprog gør Norge til en oplagt eksportmulighed, men det kan være svært at få hul på markedet uden et norsk netværk eller referencer.
I og med at både Rebild og Aalborg Kommune ligger så tæt på Norge og at vi har gode muligheder for transport og logistik, så synes vi at infomødet her er en oplagt mulighed. Vi kan ruste og hjælpe vores virksomheder til at søge de mange spændende forretningsmuligheder, der findes i Norge, så det ikke er en uoverkommelig opgave, siger Jane Bejlegaard Lindberg.

Infomødet stillede derfor skarpt på både de spændende muligheder i Norge ved en introduktion af initiativet BusinessBroen, som har til formål at støtte muligheder for samhandel og samarbejde mellem Norddanmark og Norge. Ved mødet kunne man også møde to nordjyske virksomheder, OVS Offshore og Liftup A/S, som har meget aktivitet i Norge. Begge virksomheder delte ud af deres erfaringer, og gav deres syn på hvordan man kan tackle det norske marked. Her var en klar anbefaling at sætte sig grundigt ind i det norske marked, kulturen og lovgivningen, så man fra starten kom godt igang.

Deltagerne kunne gå fra infomødet med både nyttig og brugbar viden fra eksperterne samt inspiration og erfaringer fra andre nordjyske virksomheder, der allerede har taget det lille spring over Skagerrak til det norske marked.
Er du også nysgerrig på det norske marked og de mange forretningsmuligheder? Så kontakt konsulent Birgitte Frost Larsen fra Business Rebild (bfla@rebild.dk) eller konsulent Helle Duus Jørgensen fra BusinessBroen (hdj@aalborg.dk).