Nu ryger havnebadet: Mulighed for at byde på flydepontoner og bygninger

6. juni 2024
Nu ryger havnebadet: Mulighed for at byde på flydepontoner og bygninger
Foto: Aalborg Kommune

Aalborg Havnebad står over for en større forandring denne sommer, da det permanent fjernes fra sin placering ved Jomfru Ane Parken. Onsdag den 12. juni 2024 mellem klokken 15.00 og 19.00 får interesserede mulighed for at byde på flydepontoner og andre dele af havnebadet.

Beslutningen om at lukke havnebadet blev truffet af byrådet i 2022 på grund af økonomiske årsager, og siden da har anlægget stået tomt. Nu er tiden kommet til at fjerne havnebadet, og Munck Havne og Anlæg A/S er blevet tildelt opgaven af Aalborg Kommune. De står også for koordineringen af salget af de forskellige dele af havnebadet den 12. juni.

Og det glæder rådmand i By og Land, Jan Nymark Rose Thaysen, at der nu endelig er udsigt til at få sat et punktum i sagen om havnebadet:

– “Efter det i 2022 blev besluttet at lukke havnebadet, har der været flere idéer til omdannelse i spil. Da det ikke har været muligt at finde en køber til anlægget, er jeg glad for, at vi nu endelig kan se frem til at få det pillet ned og fjernet fra havnefronten. Samtidig vil det være rigtig dejligt, hvis vi kan få nyttiggjort så mange dele af havnebadet som muligt, så jeg håber, at der vil være stor interesse for at byde. Der har i hvert fald været mange, som tidligere har vist interesse for dele af havnebadet, men nu får vi se.” 

Køb flydepontoner og bygninger

På dagen vil der være mulighed for at byde på en af de 36 flydepontoner, mindre bygninger og øvrige smådele af havnebadet. Flydepontonerne har en mindstepris på 9000 kroner pr. stk., og der kan blive tale om en budrunde, hvis der er flere interesserede købere. Køberne skal selv stå for fragten.

Muligheden for at erhverve dele af havnebadet kommer efter flere henvendelser fra blandt andet fritidshavne, der har vist interesse for de flydende platforme og mindre bygninger.

Fjernelsen giver udsyn til Limfjorden

Når fjernelsesarbejdet er afsluttet, forventeligt ultimo august, vil der igen være frit udsyn til Limfjorden. Denne ændring markerer afslutningen på en æra med Aalborg Havnebad og åbner nye muligheder for området.

Er du interesseret i pontoner og mindre bygninger fra Aalborg Havnebad?
Er du eller din forening interesseret i at få fingrene i en eller flere af de 36 flydepontoner, de mindre bygninger eller øvrige dele af havnebadet, vil det være muligt at kigge forbi anlægget og besigtige det onsdag den 12. juni 2024 kl. 15.00-19.00.