Ny Cykelrute til det store Triathlonstævne i juli måned

11. maj 2014
Ny Cykelrute til det store Triathlonstævne i juli måned

.
Pressemeddelelse!

Aalborg Triathlon afvikles på ny cykelrute

Cykelruten til sommerens store triathlon stævne i Aalborg, 1/2 Jernmand d. 6. juli, er nu fastlagt. Arrangørerne har efter dialog med politi og kommune foretaget ændringer på cykelruten som tager hensyn til den øvrige trafik i området, men stadig bevarer en rute i den flotte nordjyske natur. Arrangør Keld Hejlskov glæder sig over den nye rute: Det er perfekt at det er lykkedes at finde en rute som tilgodeser både deltagerne i konkurrencen og øvrige trafikanter. Samtidig forventer vi at have fundet en rute der også kan benyttes i de kommende år.
På den nye rute cykler deltagerne stadig på begge sider af den trafikerede Nibevej. I år krydses vejen dog via tunneller under vejen.
Den nordlige del af ruten foregår som tidligere år på de flade veje omkring Nørholm og Klitgård, mens den sydlige del er mere bakket end forrige år. Det betyder en mere udfordrende rute, men stadig i smukke omgivelser.
Cykelruten kan findes på www.aalborgtriathlon.dk hvor det også er muligt at overføre ruten til en Garmin GPS. Inden længe vil det også blive muligt at finde detaljerede oplysninger om påvirkning af trafikken og forslag til alternative ruter for bilister i de berørte områder.

Stadig ledige startpladser
Der har været stor tilslutning til stævnet med godt 1000 tilmeldte deltagere, to måneder inden stævnet afvikles. Med lidt under 200 startpladser tilbage er der dog stadig mulighed for at deltage. Blandt alle deltagere der er tilmeldt senest d. 15/5, trækkes der lod om 3 par solbriller af mærket Bliz. Der er tale om den nye model, Tempo, som er velegnet til enkeltstarter og triathlon. Samtidig er denne dato også skæringsdato for at modtage en Fusion T-shirt i forbindelse med tilmeldingen.

Videodiplomer
Efter konkurrencen vil deltagerne kunne se videoklip med sig selv under dagens udfordringer. Arrangørerne har indgået aftale med Gistrup Film som stiller op med flere kameraer. Således vil der være video ude fra ruterne og i mål.

God tilslutning til Styrkeprøven
I forbindelse med Aalborg Triathlon 1/2 jernmand og 1/4 jernmand kører Spar Nord og Nybolig Aalborg, i samarbejde med stævnearrangørerne, et forløb hvor forskellige samarbejdspartnere tilbydes træning frem mod stævnerne. I vintermånederne har interessen været utrolig stor for at deltage i svømmetræningen, herunder også en særlig våddragtsaften hvor deltagerne havde mulighed for at prøve forskellige typer af våddragter i svømmehallen.
I takt med vejret er blevet bedre i foråret, er interessen for deltagelse i cykeltræningen også steget.
Deltagerne har også haft mulighed for at lære om de aspekter af sporten som ligger ud over den daglige træning. Således er der blevet afholdt foredrag med ernæringsekspert Martin Kreutzer og tidligere professionelle triathlet Torbjørn Sindballe. I begge tilfælde har tilhørerne fået adskillige gode råd til at nå sit mål via den rette ernæring og ikke mindst den mentale forberedelse.

Openwater svømmestævne i august
I samme weekend som afviklingen af Aalborg Triathlon 1/4 jernmand, vil der også blive afviklet en Openwater svømmekonkurrence i kridtgraven i Hasseris. Efter afviklingen af 1/4 jernmand, lørdag d. 16. august, vil stævneområdet blive gjort klar til svømmekonkurrence, søndag d. 17. august.
Det vil være muligt at vælge mellem distancerne 1, 3 og 5 km. Personer der også deltager i 1/4 eller 1/2 jernmand stævnerne, får rabat på tilmeldingsgebyret.

Mere information om tilmeldinger og stævnet generelt findes på www.aalborgtriathlon.dk samt på www.facebook.com/aalborgtriathlon