Ny energi-app fra Norlys gør det lettere at finde hjemmets største strømslugere

6. juni 2024
Ny energi-app fra Norlys gør det lettere at finde hjemmets største strømslugere

Norlys’ energi-app er blevet opdateret med nye værktøjer, der på baggrund af algoritmer og maskinlæring kan hjælpe brugerne med at finde frem til hjemmets største strømslugere.

Mere end 100.000 elkunder har allerede taget Norlys’ nye energiapp til sig, som giver dem mulighed for at analysere deres elforbrug i dybden. Appen er udstyret med værktøjer, der kan forudsige elforbruget, identificere de største strømslugere i hjemmet og angive, hvor stor en andel af strømmen der stammer fra vedvarende energikilder. Ifølge Mads Brøgger, direktør i Norlys’ energiforretning, spiller elforbruget en stadigt større rolle for danskerne, især med flere elbiler og elektriske varmepumper i hjemmene. “Det stiller selvfølgelig også store krav til os energiselskaber, og i Norlys vil vi gerne give forbrugerne overblik og indsigt til at handle i den virkelighed,” siger han.

Unik brug af maskinlæring

Et af de unikke aspekter ved appen er brugen af maskinlæring. Appen analyserer kundens elforbrug time for time ved hjælp af en avanceret algoritme, der sammenligner forbruget med en stor mængde energidata og kundens boligprofil. Dette værktøj, udviklet af det svenske it-selskab Eliq, giver en detaljeret opgørelse over, hvad strømmen bruges på. Kunderne skal blot indtaste, hvilke elektriske apparater de har i hjemmet. Indtil videre har Norlys-kunder registreret over 85.000 enheder, fra pools til opvaskemaskiner og fjernsyn.

Stor brugertilfredshed

Norlys-appen har mere end 100.000 unikke brugere hver måned, der bruger appen flittigt. Data viser, at brugerne i gennemsnit bruger appen omkring 20 dage om måneden. “Vores brugere starter dagen med at tjekke op på dagens elpriser, så det er blevet et dagligt ritual,” siger Mads Brøgger.

Den mest populære funktion er at se de aktuelle elpriser, som alle brugere har adgang til, også dem der ikke er Norlys-kunder. Den nye app giver desuden en forudsigelse af priserne de kommende syv dage og forklarer, hvordan elprisen er sammensat af spotpris, nettarif og elafgift. Brugerne kan også se, hvor stor en del af strømmen der kommer fra vedvarende energikilder, så de kan justere deres forbrug i overensstemmelse med det aktuelle CO2-aftryk.

Norlys’ energiapp kan hentes i både App Store og Google Play Store.