Ny millionbevilling til Lær for Livet giver ekstra støtte til mentorordning for udsatte børn

1. maj 2024
Ny millionbevilling til Lær for Livet giver ekstra støtte til mentorordning for udsatte børn

Torben Mørup på 69 år er i dag frivillig mentor for 15-årige Oscar for at bakke op om Oscars fremtidsdrømme. Torben er en del af Lær for Livets mentorordning, som hjælper børn og unge i udsatte positioner med at klare sig bedre i skolen. Det har LB Foreningen valgt at forlænge deres støtte med en ny bevilling på 6,4 mio. kr.

Da Torben Mørup trådte ud af rollen som skoleinspektør, stod det klart for ham, at pensionisttilværelsen skulle dedikeres frivilligt arbejde. Gennem sit forsikringsselskab, LB Forsikring, blev Torben opmærksom på Lær for Livets mentorordning. I dag er han derfor frivillig mentor for Oscar for at støtte og hjælpe ham i livet.

Flere børn og unge i udsatte positioner kan nu få hjælp af en ekstra hjælpende hånd i ryggen. LB Foreningen, der ejer LB Forsikring, har netop valgt at forlænge partnerskabet med Lær for Livet og donerer 6,4 mio. kr. over de næste tre år.

Og der er rum for forbedring. I dag er det kun 3 ud af 10 udsatte, herunder anbragte børn, der gennemfører folkeskolens afgangseksamen i 9. klasse (KL Nøgletal 2020). En analyse foretaget af Oxford Research i 2022 viser, at 8 ud af 10 Lær for Livet-børn, der fuldfører alle seks år i Lær for Livet, består folkeskolens afgangseksamen. Dette gælder for 9 ud af 10 af deres ikke-udsatte kammerater.

Med sin baggrund som skoleinspektør og nu pensionist, følte Torben sig forpligtet til at gribe chancen som mentor.

Jeg har arbejdet med børn, der på forskellig vis havde udfordringer gennem hele mit arbejdsliv. Derfor var jeg heller ikke i tvivl om, at jeg i min pensionisttilværelse skulle bruge tid som frivillig og forhåbentligt kunne gøre en forskel, fortæller Torben.

Med bevillingen fra LB Foreningen kan flere børn få ekstra støtte til at klare sig i skolen, bl.a. via såkaldte læringscamps og en frivillig mentor som Torben. Den tidligere skoleinspektør fremhæver den glæde, det giver ham, når man skaber positive oplevelser sammen.

Alle, der bare har lidt overskud og brænder for børn og unges trivsel, bør blive mentor og på den både bidrage til et ungt menneskes udvikling, siger han.

Det perfekte match
Efter at have gennemgået Lær for Livets mentoruddannelse, matchede Lær for Livet Torben med den dengang 11-årige Oscar. Det er ifølge Torben det ideelle match, for Oscar er en ung dreng med drømme, og Torbens ambition er at hjælpe Oscar med at realisere de drømme.

Mit match med Oscar har været perfekt. Vi deler interesser, og noget af det, Oscar drømmer om, kan jeg tilbyde ham. Det gør mig glad hver gang, jeg er sammen med Oscar, og jeg kan mærke, at han får noget ud af vores samvær, fortæller Torben.

Og partnerskabet med Lær for Livet, ser LB Foreningens chef for uddelinger, Mikkel Klausen, også som et perfekt match.

I LB Foreningen er vi optaget af at skabe fællesskaber og hjælpe folk ind i fællesskaberne. Lær for Livet giver børn i udsatte positioner et stærkt fællesskab, og mentorer som vores medlem Torben giver børnene adgang til nære og stærke relationer. Derfor er vi meget glade for og stolte af at fortsætte partnerskabet med Lær for Livet, udtaler Mikkel Klausen fra LB Foreningen.

Lær for Livets direktør, Karen Haumann, er taknemmelig for det fortsatte partnerskab.

Vores samarbejde med LB Foreningen har været frugtbart lige siden starten i 2018. Vi er meget taknemlige for, at foreningen gennem de sidste seks år har hjulpet os med at skabe større synlighed om vores mentorordning og er med til at løfte et vigtigt samfundsmæssigt ansvar ved at støtte op om, at flere børn og unge i udsatte positioner skal kunne gennemføre en uddannelse, siger Karen Haumann.

LB Foreningen har støttet Lær For Livet siden 2018 og har valgt at forlænge samarbejdet frem til og med 2026. Donationen er på 6,4 mio. kr. samlet set og derudover samarbejder Lær for Livet og LB Foreningen om at engagere LB Foreningens 435.000 medlemmer som mentorer til udsatte børn og unge.

Om at være mentor
Torben og Oscar er typisk sammen en gang om ugen. Torben henter Oscar efter skole, og så kører de hjem til ham, hvor de får eftermiddagste og frugt. Bagefter bliver der lavet lektier, snakket, spillet yatzy og skak. Andre gange tager de på museum, ser håndbold eller går i biografen. For Torben handler mentorrollen også om at give Oscar gode oplevelser.

OM LB FORENINGEN
LB Foreningen er ejer af LB Forsikring, som er Danmarks største medlemsejede privatforsikringsselskab, med over 435.000 medlemmer. De mange tusinde medlemmer repræsenteres af 70 delegerede valgt af medlemmerne over hele landet. De står bl.a. for velgørende uddelinger i deres regioner. LB Forsikring består af Lærerstandens Brandforsikring, Runa Forsikring, Bauta Forsikring og LB Forsikring til PFA. Som forsikringstager i LB Forsikring er man også medlem af LB Foreningen og dermed medejer af LB Forsikring.

OM LÆR FOR LIVET
Lær for Livet er en organisation, der skaber lige muligheder for børn, der vokser op med svære livsomstændigheder. Via en seksårig indsats får børnene adgang til ekstra støtte og fællesskaber, der styrker dem fagligt og socialt, så de står stærkere i skolen og hverdagslivet. Børnene er mellem 9 og 13 år, når de starter i Lær for Livets læringsprogram. Børnene løftes fagligt og socialt med hjælp fra en frivillig mentor, og børnene samles også på såkaldte Learning Camps, hvor de bliver en del af et stærkt fællesskab. 1000 børn har siden 2013 været en del af Lær for Livets læringsprogram. Og 8 ud af 10 er lykkedes med at gennemføre folkeskolens afgangsprøve i 9. klasse. Lær for Livet er finansieret ved hjælp af private fonde og børnenes kommuner.

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}