Nye toner i Aalborgs ældste værtshus!

23. april 2013
Nye toner i Aalborgs ældste værtshus!

De seneste par år har Cafe Frederiksberg i Vejgaard opbygget status som spillested, med cirka 100 musikarrangementer om året. Det 113 år gamle værtshus fungerer stadig som sådan, men derudover har huset 4 selskabslokaler samt en levende koncertscene, hvor der afholdes 52 Torsdage med bluesjam, samt et tilsvarende antal koncerter. Stilmæssigt kommer man vidt omkring, og det intime rum med den gode akustik, har allerede givet både musikere og publikum mange gode oplevelser.
Bluesjam var startskuddet, og den har kørt på stedet i 8 år, med sporadiske koncerter gennem årene. Men for to år siden kom restauratør Claus Holm i kontakt med en lokal musiker, Morten Larsen, som tilbød at kigge lidt på programmet. Det førte senere til en fastansættelse, og Cafe Frederiksberg er netop nu i gang med at færdiggøre efterårets program, som trykkes i et lækkert magasin og uddeles i Aalborg området. Magasinet er det fjerde i rækken.

Og hvem er Morten Larsen så der i år har fejret 40 års jubilæum som musiker.

Fra julebal på Hotel Hadsund til rock og blues

Cafe Frederiksberg i Aalborg oplever stor succes med sine musikarrangementer. Bag disse står stedets faste booker Morten Larsen, der med en musikkarriere som i høj grad blev præget af 70´ernes mange kroballer og halfester, men som har udviklet sig til meget andet.

I de mange år har Morten været initiativtager til en lang række bands, og er stadig aktiv på flere fronter.
med partybandet Dansekompagniet, rocktrioen Back,Larsen&Thrane, samt senest pladeudgivelse med Brander/Larsen&The Electric Blues Band, sammen med vennen Peter Brander og nogle af landets bedste musikere.
I 70´erne og 80´erne var det især orkestrene White og Lipstick, der begge turnerede landet tyndt, og spillede til kroballer, gymnasiefester og halballer over hele landet.
Han har desuden drevet musikforretning i mere end 20 år, været studieejer, marketingschef, arrangeret koncerter, events og booket musik. Så der er mange erfaringer at trække på i jobbet som booker.

Jeg startede som eftermiddagshjælp hos Knud Eskildsen Musik på Hadsundvej, hvor man dengang fik kontakt til en masse musikere over en kop kaffe i baglokalet. I 1972 var der stadig gang i kroballer over alt, og mange små byer havde orkestre der spillede hver weekend. Blot fra Aalborg til Hadsund kunne man, indenfor en radius af ganske få kilometer, komme til bal i Storvorde, Arden, Astrup, Kongerslev, Skørping, Bælum, Terndrup, Mou, Egense, Dokkedal, Ø.Hurup og Hadsund, og der var masser af jobs. Min egen start i 1973 var mere beskeden, og jeg husker at stå med ryggen til publikum det meste af aftenen i en lokal ungdomsklub, fordi jeg var flov over at synge. Der gik et årstid, eller halvandet, før jeg kom med i et nyt band i Aalborg, og langsomt kom der skred i tingene. Vi havde et rockband der hed Lucifer (!) og spillede til et af CB Calles præsentationsshows på Hotel Hadsund. Derefter gik det stærkt og med bandet White turnerede vi landet tyndt igennem CB&Ole B Booking. Resten er en meget lang historie!
Samtidig med Calles bookingfirma, som dengang lå i Brogade, havde Hadsund et aktivt musikliv, og mange musikere. Der var vist også noget med en musikskole, og mange blæserfolk i Hadsund, så vidt jeg husker. Så Calle kunne nok ikke tage æren helt alene, men for os der kom udefra, så verden jo sådan ud.
Vi spillede da også på bl.a. både Hotel Hadsund, Skoven, Havndal Kro, Terndrup, samt i Hadsundhallen, for blot at nævne nogle få. Mulighederne var mange dengang.

I dag fylder bookerjobbet meget, sammen med et lille importfirma og musikeraktiviteterne, og det bliver stadig til mellem 15 og 30 jobs årligt, når tiden tillader det.
Mortens partyband, Dansekompagniet, er ofte førstevalg når store virksomheder booker musik, og det er ofte i en 8 mands version, som også backer kendte danske solister som Lis Sørensen, Sanne, Sko/Torp, m.fl.
Jeg kan nok ikke undvære musikken, men det er sværere at holde liv i de forskellige projekter, hvis man ikke spiller jævnligt, så på et eller andet tidspunkt kommer det nok til at løse sig selv. Lige nu er jeg slet ikke klar til at stoppe.

Læs i øvrigt mere på Cafe Frederiksbergs hjemmeside: www.cafefredriksberg.dk

Cafeen har også en Facebookside: www.facebook.com/Fredelive som du kan syntes godt om.