Nye veje til et godt liv med handicap

29. oktober 2013
Nye veje til et godt liv med handicap

.
Pressemeddelelse

Nye veje til et godt liv med handicap

Sammen skaber vi nye veje til et godt liv med handicap i Aalborg.
Det er overskriften, når Aalborg Kommune og Handicaprådet inviterer til en konference, hvor borgere, politikere og eksperter mødes for at udvikle fremtidens velfærd på handicapområdet.

– Det handler i høj grad om at samarbejde med borgerne,
så vi får sat de rigtige ting i gang, siger ældre- og handicap-rådmand Tina French Nielsen. Vi skal sammen finde de løsninger, der giver mening for borgerne, og giver størst mulig velfærd.

Inspiration og udfordringer
Konferencen byder de godt 100 deltagere på inspirerende oplæg og mulighed for at deltage i diskussioner i mindre grupper. Advokat Anders Hjulmand fortæller sin egen historie om, hvordan man kan leve et godt liv og få succes med handicap, og Astrid Læssø fra tænketanken Mandag Morgen giver input til, hvordan vi samarbejder med borgerne på nye måder. Endelig vil Flemming Paasch fra Center for Autisme og ADHD demonstrere Moviiss, som hjælper borgere med bl.a. autisme og hjerneskade med at huske almindelige, daglige gøremål via billedinstruktion på en telefon.

Mellem de forskellige oplæg er der rundbordsdiskussioner om, hvordan uafhængighed og livskvalitet hos borgere med handicap kan øges.

Paneldebat med fremtidssigte
Konferencen afsluttes med en paneldebat hvor Stig Langvad, Danske Handicaporganisationer, Tina French Nielsen, rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Thomas Kastrup Larsen, rådmand for Sundhed og Bæredygtig Udvikling og advokat Anders Hjulmand udfordres af den erfarne konferencier Mogens Gyde.

Konferencen afholdes fredag den 1. november klokken 9.30 til 15.30 i Europa hallen, Aalborg Kongres & Kultur Center.