Forbruger

Økonomisk støtte til idrætsforeninger – der er flere muligheder!

Der er mange muligheder for at få økonomisk støtte til jeres idrætsforening lige nu. Uanset om I drømmer om nye faciliteter, flere aktiviteter for børn og unge eller et løft til jeres frivillige, er der puljer, der kan hjælpe jer på vej.

Økonomisk støtte til idrætsforeninger – der er flere muligheder!
Foto: Adobe
Af Rikke Lund 5. marts 2025

Find den rette støtte til jeres forening

Bettina Bai fra DIF har lavet en oversigt over de aktuelle puljer, så I nemt kan finde den støtte, der passer bedst til jeres forening. Gå igennem listen og se, hvilke puljer der kan hjælpe med alt fra frivillighed og bæredygtighed til talentudvikling og foreningsaktiviteter.
Vær opmærksom på, at flere ansøgningsfrister snart udløber!

Ny forskning: CD163 er nøglen til kroppens forsvar mod skadeligt hæmoglobin

Læs også: Ny forskning: CD163 er nøglen til kroppens forsvar mod skadeligt hæmoglobin

DIF og DGI’s foreningspulje – Støtte til udvikling af foreninger

DIF og DGI’s foreningspulje er ideel for idrætsforeninger, der ønsker at udvikle deres fællesskab og faciliteter. Puljen støtter projekter, der bidrager til at skabe rum for udvikling i foreningerne. Der kan søges op til 25.000 kr. to gange årligt, og op til 300.000 kr. tre gange om året.

Ansøgningsfrist: Ansøgningsfristerne for 25.000 kr. er den 1. februar og den 1. september. For beløb mellem 25.001 kr. og 300.000 kr. er fristerne den 31. marts, 31. juli og 31. oktober 2025.

Læs mere: Økonomisk støtte til idrætsforeninger fra foreningspuljen | DIF

Renoveringspuljen – Nordea-fonden

Renoveringspuljen fra Nordea-fonden støtter projekter, der gennem renovering og energioptimering skaber positive forandringer i lokale mødesteder. Hvis jeres forening har planer om at renovere eller opgradere faciliteter, kan denne pulje være relevant.

Ansøgningsfrist: 31. marts 2025

Læs mere: Nordeafondens renoveringspulje

Spar Nord – frivillighedspuljen

Spar Nord Fonden støtter initiativer, der fremmer frivilligheden i foreningslivet. Puljen har afsat 10 mio. kr. til både lokale foreninger og nationale organisationer. Dette er en oplagt mulighed for foreninger, der vil styrke deres frivilligarbejde.

Ansøgningsfrist: Begge puljer er åbne fra den 10. marts til den 10. april 2025.

Læs mere: Få del i frivillighedspuljen

Vores sted – Realdania

Realdania uddeler 150 mødesteder til foreninger og fællesskaber, der ønsker at styrke fællesskabet mellem naboer eller unge. Dette kan være en god mulighed, hvis jeres forening drømmer om et fysisk samlingspunkt.

Ansøgningsfrist: 1. maj 2025

Læs mere: Vores Sted

Ung Puls – Nordea-fonden

Nordea-fonden støtter projekter, der fremmer stærke ungefællesskaber i idrætslivet. Der kan søges op til 1 mio. kr. til aktiviteter, der styrker unges engagement i foreningslivet.

Ansøgningsfrist: 3. juni 2025

Læs mere: Ung Puls – Nordea-fonden

Søsat – Hempel Fonden

Denne pulje støtter klubber og foreninger, der vil give børn og unge mulighed for at udforske glæden ved vandsport. Hvis jeres forening arbejder med aktiviteter omkring vandsport, kan denne pulje være en god mulighed.

Ansøgningsfrist: Hele året, med donationer på 30.000 kr.

Læs mere: Hempelfonden

Tuborgfondets Drømmepulje

Tuborgfondet støtter initiativer, der engagerer unge i klima og bæredygtighed. Denne pulje er derfor ideel for foreninger, der har unge medlemmer, som ønsker at arbejde med disse emner.

Ansøgningsfrist: Hele året, med gennemsnitsbevilling på 30.000 kr.

Læs mere: Drømmepuljen

Søgemuligheder Vest for Storebælt

Sparekassen Danmark og Idrætssamvirket Aarhus tilbyder puljer, der støtter kultur, idræt, foreningsliv og lokale projekter i Vestjylland. Tjek deres fonde for at finde støttemuligheder, der passer til jeres forening.

Læs mere: Fonde til velgørende formål | Sparekassen Danmark

Læs mere: Idrætssamvirkets puljer

Puljerne nævnt i artiklen er alle økonomiske støtteordninger, der har til formål at hjælpe idrætsforeninger, frivillige og lokale fællesskaber med at udvikle sig, skabe nye aktiviteter eller forbedre faciliteter. De fleste puljer kræver, at ansøgerne har en konkret plan for, hvordan støtten skal anvendes, og det er vigtigt at overholde ansøgningsfristerne.

Private børnehaver trues af ulige tilskud

Læs også: Private børnehaver trues af ulige tilskud

Entreprenørstoppet: Et skridt tættere på et fair arbejdsmarked

Læs også: Entreprenørstoppet: Et skridt tættere på et fair arbejdsmarked