Offentlig nulvækst giver flere jobs

21. januar 2014
Offentlig nulvækst giver flere jobs
SONY DSC

.
Af Per Bisgaard, Folketingskandidat i Himmerlandskredsen for Venstre

I VENSTRE har vi sagt det før, og vi har argumenteret for, at det er en nødvendig medicin;
Slå bremsen i for det offentlige forbrug og brug de sparede penge til skattelettelser.

Nu er der netop kommet en udredning fra Finansministeriet, der viser, at hvis man holder offentlig nulvækst frem til 2020, vil det udløse 22 mia. kr., som, – hvis man bruger to tredjedele til skattelettelse til private og resten bliver brugt til at sænke selskabsskatten, – vil der blive skabt 14.000 nye job, godt nok primært i den private sektor, men det er vel egentlig også det, der gør det til en god ide.
Finansministeriet konkluderer, at der vil blive færre offentlige ansatte, men de vil blive mere end modsvaret af flere job i den private sektor.
Ved at sænke selskabsskatten får man automatisk flere investeringer, et bedre kapitalapparat og dermed mere produktiv arbejdskraft.
Regeringen forsøger at bilde folk ind, at der er en masse mennesker, der mister deres arbejde, hvis man ikke bruger flere penge i den offentlige sektor, men redegørelsen fra Finansministeriet viser jo, at det ikke passer.
Statsministeren afviste i sin nytårstale, at gøre brug af det gode råd om at nulstille de offentlige udgifter, men kunne man ikke håbe, at hun agerer, som hun har gjort tidligere; . . – bryder sine løfter og bakker op om de gode råd, som de borgerlige, med VENSTRE i spidsen, har fremsat.
Indtil videre har det jo vist sig at være en god ide.
– – –
Se mere på www.himmerlandskredsen.dk