Orkester Norden flytter til Aalborg

28. juni 2013
Orkester Norden flytter til Aalborg

.
I 2014 flytter det internationalt anerkendte ungdomssymfoniorkester Orkester Norden til Aalborg.
Aalborg bliver nemlig værtssby for orkesteret i de næste fem år, hvor det rykker ind i de enestående rammer i Musikkens Hus.

Orkester Norden består af 70 unge konservatorieelever, der drømmer om en professionel karriere som orkestermusiker i de store klassiske symfoniorkestre. De unge musikere kommer fra alle de skandinaviske lande, samt Baltikum og hver sommer mødes orkestret for at indøve en koncert, som de efterfølgende opfører i værtsbyen og på turné.

Rådmand Anne-Dorte Krog er begejstret for, at Aalborg bliver værtsby for orkesteret i de kommende fem år:

For alle os der elsker den klassiske musik, er det en fantastisk god nyhed, at Orkester Norden flytter til Aalborg. Orkesteret byder på de dygtigste unge musikere i Norden og jeg tør godt love, at vi kan glæde os til rigtig mange enestående musikalske oplevelser. Jeg håber også, at de mange unge musikere, der kommer til byen, vil inspirere de unge talenter i såvel Nordjyllands Ungdomssymfoniorkester som vores eget Aalborg Ungdomssymfoniorkester, som er godt på vej, siger rådmand Anne-Dorte Krog.

Orkesteret giver gratis koncert
Nordjyderne kommer heldigvis ikke til at vente længe med at få lejlighed til at opleve Orkester Norden. Orkesteret giver nemlig en gratis koncert i Symfonien torsdag den 4. juli kl 19.30. Koncerten byder på værker af Renquist, Brahms og Sibelius og den unge norske violinvirtuos Henning Kraggerud er solist. Rolf Gupta, der har været kunstnerisk leder i de fem år orkesteret har været i Kristiansand, er dirigent.

Aalborg Kommune, Foreningen Orkester Norden, Musikkens Hus, Aalborg Symfoniorkester og det Jyske Musikkonservatorium har samarbejdet om at skabe forudsætningerne for, at Aalborg kunne kvalificere sig til at blive værtsby for Orkester Norden.

Toke Halskov Kristensen, der er formand for Foreningen Orkester Norden fortæller.

Aalborg var en helt oplagt kandidat til at blive værtsby for Orkester Norden. Siden 1993 har orkesteret samlet de ypperste unge musikere i Norden og Baltikum og jeg er sikker på, at Aalborg med de enestående rammer i Musikkens Hus kan være med til at udvikle orkesterets høje kunstneriske niveau.

Nordisk Ministeråd støtter årligt Orkester Norden med 1 mio. kr. og Det Obelske Familiefond støtter med et tilsvarende beløb i de fem år Aalborg er værtsby for orkesteret. Desuden har orkesteret en samarbejdsaftale med Lions Club, der giver et tilskud til samtlige skandinaviske deltagere. Det betyder blandt andet, at det er næsten gratis for musikerne at være med i Orkester Norden.