På toppen af Kællingbjerg klint

17. april 2013
På toppen af Kællingbjerg klint
no smoking sign against the blue sky

.
Verden er smuk fra toppen, så den 28. april tager Lille Vildmosecentret, Aalborg Kommune, Vildmoseforeningen og DN Aalborg alle interesseret med en tur til toppen af Kællingbjerg Klint, hvor der formidles om naturgenopretning via LIFE+ projekt, Lille Vildmose..

Kællingbjerg Klint
Lige uden for Nr. Kongerslev ligger en stejl bakke ved navn Kællingbjerg Klint. Klinten er oprindelig den gamle danske kystlinje, og her skal man vogte sine skridt, for der er langt at falde ned. Men fra toppen af klinten er der en fantastisk udsigt over mosen.

Nyt udsigtspunkt
Som en del af det store LIFE+ projekt skal Kællingbjerg Klint udvikles til et nyt udsigtspunkt, og derved skabes også et nyt stjernepunkt til de mange seværdigheder i Lille Vildmose.
Udsigten fra Klinten har ikke ændret sig, men LIFE+ projektet har med anlæggelse af nye vandrester gjort det lettere at nå toppen.

Guidet tur en kort og en lang
Søndag den 28. april kan man komme med på en guidet tur til det nye udsigtspunkt.
Der vil være to afgange: kl. 09.30 køres i bus fra Lille Vildmosecentret til Portlandsmosen. En guidet vandretur gennem mosen leder deltagerne til foden af Kællingbjerg Klint, hvorfra man følger den fremtidige sti op til toppen.
En nemmere og kortere tur starter kl. 11.00 ved Lille Vildmosecentre, hvor bussen kører deltagerne til den nyanlagte parkeringsplads bag Kællingbjerg Klint. Herfra gennemføres en kortere vandretur ud til kanten af klinten. Når de to grupper er samlet på toppen vil guiden udpege og fortælle om de igangværende og kommende naturgenopretningsprojekter i Lille Vildmose.
Efterfølgende vil bussen bringe alle deltagerne tilbage til Lille Vildmosecentret.

Det er Aalborg Kommune, i samarbejde med Lille Vildmosecentret, der arrangere den guide tur, som deres bidrag til formidlingen af LIFE+ projektet i Lille Vildmose.
Vildmoseforeningen og DN Aalborg sponsorerer bus til dagen, og vil stille med en lokalkendt guide til den længere vandretur gennem Portlandmosen.

Information
Dato: 28. april 2013
Start: 9.30 og 11.00
Slut: 13.00
Pris: Arrangementet er en del af LIFE+ projektet og kræver ingen tilmelding turen er gratis.

For yderlige information kontakt Naturvejleder Jakob Konnerup på telefon 99 31 75 53 eller mail jak@aalborg.dk