Qashqai – stort set umuligt at udtale korrekt

10. november 2015
Qashqai – stort set umuligt at udtale korrekt

.
Qashqai stort set umuligt at udtale korrekt, men hvor kommer navnet fra?
Lige dele opfindsomhed, jura og sproglig sans er i spil, når en ny bilmodel skal have et navn. Det skal helst gøres med omtanke, for et godt bilnavn kan komme til at leve i 50-60 år. Det må ikke fornærme nogen, og det må ikke ligne konkurrenternes navne for meget. Og endelig må det ikke virke anstødeligt på andre sprog.

Så det med bilnavnene er da også noget, f.eks. bilmærket Nissan går meget op i. Det bekræfter Etienne Henry, der er vicepræsident for produktplanlægning.
»Det skal understøtte bilens karakter. Vi vil udtrykke det, der ligger i bilens natur«, siger Etienne Henry og nævner et eksempel: Modellen Qashqai, som Nissan har haft stor succes med. Firmaet så den selv fra begyndelsen som en bil med stærk karakter, der brød en del grænser for, hvordan man bygger biler i den klasse. »Den skulle have et unikt navn, som også skal give mening. Du ved måske ikke, hvad Qashqai betyder, men det er navnet på en persisk nomadestamme, som flytter deres lejr efter et par måneder. De rejser i uvejsomme områder, og vi syntes, at det faldt i tråd med det, Qashqai tilbyder. Det er ikke en 4 x 4-firehjulstrækker, men den er brugbar i mange forskellige situationer. Den giver kunden forskellige former for mobilitet, og derfor synes vi, at det er et fint navn. Måske lidt udfordrende«.
Palle Sunds, sund2802@gmail.com