Rundt om byen…En død sø og en herlig sti/3

8. september 2013
Rundt om byen…En død sø og en herlig sti/3

.
af Arne Lybech

En rundtur i omegnen af Aalborg byder på mange let genkendelige indtryk. Bedst som man er på rundfart skuer øjet alligevel noget nyt. Hvad sker der lige her?
Turen gik ad Nibevej mod Frejlev fra St. Restrup. Her har St. Restrup Fiskesø, Put & Take været til stor fornøjelse for utallige lystfiskere gennem mange år. Især børnefamilierne har kunnet nyde søen, hvor muligheden for fangst var rimelig sikker. Men lige p.t. er søen totalt tørlagt. Den trængte til en god gang oprensning og væk er vandet for en stund. Pudsigt at opleve hvor lidt dyb den egentlig er, når man med sin mindreårige søn har stået og passet meget godt på, han ikke smuttede i vandet i sin iver for at trække en tung fisk i land, hvilket må erkendes ej heller lykkedes.
Mon ikke mange ser frem til lørdags- og søndagsturen igen kan gå heromkring med fiskestangen i sving
En tur omkring Godthaab er en sand åbenbaring, her er der opført kvalitetsbygger i i den gamle administrationsbygning til Hammerværket. Sjælden flot udført i naturskønne omgivelser. Inde ved Ridemands Mølle søen er der anlagt en trampesti. Her mødes man ikke ved Landsbyens Gadekær for en spadseretur men ved indgangen til Guldbækstien ved Gudlbæks ådal. Der er tyndet pænt ud i træbevoksningen i området så det nu er et dejlig lyst område dog stadig med følgeskab af den grønne natur. Oplagt til en søndagstur i dag 8. september.