Sagen fortsætter i dag: Alle øjne er rettet mod Vestre Landsret

14. maj 2024
Sagen fortsætter i dag: Alle øjne er rettet mod Vestre Landsret

På anden dag af ankesagen mod Thomas Thomsen forventes det, at han vil afgive sin forklaring i Vestre Landsret. Den 38-årige er anklaget i den opsigtsvækkende Mia-sag, som har tiltrukket betydelig opmærksomhed.

I går præsenterede anklager Emil Stenbygaard beviser indsamlet fra blandt andet Thomsen’s bil, hjem og fra området ved Hammer Bakker, hvor flere af Mia Skadhauge Stevns ejendele blev fundet. Disse beviser er afgørende i anklagen mod Thomsen, som tidligere på året blev dømt til forvaring for drab, forsøg på voldtægt og usømmelig behandling af lig. Dommen blev afsagt i juni 2023, men Thomsen ankede straks dommen.

Statsadvokaten i Viborg har også anket, med ønske om en strengere straf. Statsadvokaten søger at få forvaringsdommen skærpet til livstid og at Thomsen bliver dømt for fuldbyrdet voldtægt. På den anden side arbejder forsvarer Mette Grith Stage på at få sin klient frifundet for drab og voldtægt, som Thomsen nægter sig skyldig i.

Sagen fortsætter med stor spænding, da dagens forklaring fra Thomas Thomsen kan have stor indflydelse på udfaldet af ankesagen. Alle øjne er rettet mod Vestre Landsret for at følge udviklingen i denne opsigtsvækkende sag.