Seniorer fører an

26. januar 2014
Seniorer fører an
SONY DSC

.
Af Per Bisgaard, Folketingskandidat(V) i Himmerlandskredsen:

Alder er bestemt ingen hindring, når der skal kæmpes for dansk landbrug.
Dejligt at læse i søndagens udgave af Nordjyske, hvorledes de fire seniorer Bent Hjorth Knudsen, Erik Ugilt Hansen, Christian Mejdahl og Niels Busk, med hver deres kompetencer stiller sig kritisk overfor de danske miljømyndigheders håndtering af vandmiljøet i Danmark.
De har alle haft landbruget tæt inde på livet i et langt liv, såvel praktisk som teoretisk, og deres viden om erhvervet er ikke at kimse af.
Det er det helt rigtige tidspunkt, de har fundet for at fremføre deres kritiske holdning af systemet, idet det netop er nu, genbehandlingen af de meget omstridte vandplaner finder sted.
Skulle de famøse vandplaner blive implementeret i det omfang, som den siddende regering først havde planlagt, så ville måske helt op til 50 % af den dyrkede jord i Nordjylland/Himmerland blive taget ud af produktion, og eksistensgrundlaget ville forsvinde for mange tusinde mennesker og efterlade affolkede områder og byer.
Der står meget på spil; – ikke blot for landbruget, men for hele det danske samfund.
De fire seniorer påpeger, at det ikke blot er under den nuværende regering, men såvel VK-regeringen, som den tidligere Nyrup-regering, der er et stort ansvar for embedsværkets fejlfortolkninger, som har givet det danske landbrug enorme økonomiske omkostninger.
Det er ikke det rette øjeblik for en politisk tvekamp mellem partierne på de to fløje, – skal dansk landbrug overleve og opleve vækst i fremtiden, så er det nu bremsen skal slås i for de helt urimelige vandplaner.

Se mere på www.himmerlandskredsen.dk