Søndag: Tour de Flere Cykelstier – Skørping-Hellum

24. maj 2024
Søndag: Tour de Flere Cykelstier – Skørping-Hellum

Flere borgere i Skørping-området trodser dagligt farerne fra det stigende antal biler på vejstrækninger, hvor behovet for cykelstier er presserende. Et eksempel er den 3,5 km lange vej mellem Skørping bygrænse og landsbyen Hellum, som rummer både skole og daginstitutioner.

Arrangementet, kendt som “Tour de Flere Cykelstier,” bliver organiseret af Cykelsagen Skørping for at minde politikerne om at handle på de beslutninger om cykelstier, der blev truffet i det store cykelsti-udspil i 2015. Trods disse beslutninger har gentagne udskydelser med henvisning til besparelser og nedskæringer forhindret anlæggelsen af disse cykelstier. Denne manglende handling er til skade for klima, miljø, bosætning, livskvalitet, sikkerhed og tryghed i området.

Potentialet for hverdags-cykling i landdistrikter som Rebild Kommune er større end mange tror, især hvis der findes gode togforbindelser, butikker og fritidstilbud i nærheden. For at realisere denne potentiale, er det afgørende, at politikerne følger op på deres ambitioner og budgetbeslutninger om at etablere cykelstier. Dette vil gøre det attraktivt og sikkert at vælge cyklen frem for bilen og støtte den grønne omstilling i dagligdagens mobilitet.

Tour de Flere Cykelstier – Skørping/Hellum 26. maj 2024
Eventen starter kl. 14:00 foran Kinorevuen i Skørping, hvor deltagerne vil cykle direkte til Hellum ad den vej, der mangler en cykelsti. Ved fællesområdet i Hellum vil der blive holdt korte taler af formanden for Cyklistforbundet Aalborg og et byrådsmedlem fra Rebild Kommune. Herefter vil der være mulighed for cykeldialog og forfriskninger med kaffe, te, vand og lidt mundgodt. Arrangementet forventes at slutte omkring kl. 15:30.

Denne cykelevent markerer starten på en rundgang i Rebild Kommune med fokus på de cykelstier, der endnu ikke er blevet til virkelighed. Initiativet søger at skubbe politikerne i retning af at prioritere og finde midler til at anlægge de udskudte cykelstier, således at Rebild Kommune kan forbedre forholdene for hverdags- og turcyklister i landdistrikterne.

Borgerinitiativet håber at inspirere til en fremtid, hvor cykelstier er en realitet, hvilket vil forbedre sikkerheden og livskvaliteten for alle i kommunen.

Tour de Flere Cykelstier