Sortkrudtsfestivalen får endnu et løft

27. juni 2014
Sortkrudtsfestivalen får endnu et løft

.
Fondsdonation opfylder en gammel drøm på museet i Hals

Efter et par år med faldende besøgstal fik Sortkrudtsfestivalen på Hals Skanse sidste år vendt bøtten, øget aktiviteterne betydeligt og dermed også trukket mange flere tilskuere til. I år bliver det endnu festligere at lægge vejen forbi, for Sparekassen Vendsyssels Fond, Ulsted, har med en donation på 10.000 kroner muliggjort en mangeårig drøm for arrangørerne.

Nu kan både festivalens bodsholdere og personalet på Hals Museum nemlig blive klædt i tidstypiske dragter fra renæssancen, og dermed bliver den historiske kulisse omkring hele festivalen endnu mere ægte og levende og historien mere nærværende for de mange publikummer, der finder vej til festivalen den sidste weekend i juli.

Vi er oprigtigt glade for at få lokal opbakning til festivalen, som vi lægger mange kræfter i at gøre så festlig og autentisk som muligt. Med donationen har vi været i stand til at købe stof og udstyr, og lige nu sidder folk rundt omkring og syer på livet løs, så vi er klar til at levendegøre historien på bedste vis, siger museumsinspektør på Hals Museum, Thea Højvang Rasmussen.

Sortkrudtsfestivalen er fyldt med krudt, kugler og kanoner og masser af prøv-selv aktiviteter for store og små. Hals Skanse danner rammen om festivalen med mange spændende oplevelser og fortællinger om 1600-tallet militære liv, fra dengang Hals Skanse beskyttede Limfjordslandet mod fjendtlige angreb fra primært Sverige og England.

De erfarne Nordjyske Sortkrudtsskytter vil tage sig af de sprængfarlige aktiviteter. Skytterne er iført tidstypiske uniformer og bevæbnet til tænderne med geværer og kanoner.

Derudover kan publikum prøve kræfter med fægtningens ædle kunst, høre brag fra geværer og kanoner, nyde godbidder fra renæssancekøkkenet, lytte til skønsang og musik, høre hektiske og livlige fortællinger om livet i renæssancen, eller nyde en stille stund ved bålet med en friskbagt pandekage.

Hele dagen vil der være gratis aktiviteter for børnene, som kan bage deres egen pandekage, støbe deres egen geværkugle af tin eller lave et sværd i træ.

Billetsalg:
Billetter sælges ved indgangen og koster 20 kr.
Børn og unge under 18 år kommer gratis ind.

Tid og sted:
Lørdag 26. og søndag 27. juli kl. 10-17
Hals Museum, Skansen 1, 9370 Hals

Arrangør: Hals Museum og Nordjyllands Historiske Museum