Startskud til SalmeMaraton

4. oktober 2013
Startskud til SalmeMaraton

.
Pressemeddelelse fra Gug og Sønder Tranders Kirker:

Kendte og elskede salmer i Sønder Tranders Kirke

I løbet af de næste tre år, vil kirkerne rundt om i Aalborg Østre Provsti på skift gjalde af alle 791 salmer i Den Danske Salmebog, når vi synger os igennem hele salmebogen. I slutningen af september affyrede biskop Henning Toft Bro og konstitueret provst Jens-Anders Overgaard Djernes startskuddet til SalmeMaraton i Skalborg Kirke. Den aften havde biskoppen og provsten valgt, hvilke salmer, der skulle synges. Onsdag d. 9. oktober begynder vi for alvor maratonløbet i Sønder Tranders Kirke.

For at komme godt fra start i Sønder Tranders Kirke, begynder SalmeMaraton med nogle af de mest elskede salmer i salmebogen. Aftenen byder således på nogle af Grundtvigs største perler som O kristelighed, Kirken den er et gammelt hus og Vidunderligst af alt på jord. Disse salmer sættes i kontrast af nogle af de nyere salmer, der allerede har vundet mange hjerter. Det er fx Uberørt af byens travlhed og Flammerne er mange.

I Sønder Tranders Kirke bliver salmerne kædet sammen og fællessangen bliver ledt af konstitueret sognepræst Jørgen Dolmer, organist Henrik Winther Larsen og kirkesanger Bo Horsevad. Midtvejs i programmet bliver der mulighed for at hvile stemmebåndene med en kop kaffe eller the. Vi håber, mange vil krydse sognegrænserne for at oplade røsten rundt om i provstiets kirker.

Efter denne aften i Sønder Tranders Kirke, bliver stafetten givet videre til Klarup Kirke d. 22. oktober. Man behøver ikke at deltage i alle aftenerne, men det er bestemt en mulighed. Det bedste overblik over projektet får man ved at like SalmeMaraton på Facebook. Man kan også finde projektets hjemmeside på www.salmemaraton.dk.