Sidste chance i dag: Stinne og Martinus Sørensens Fond uddeler igen personlige legater

30. maj 2024
Sidste chance i dag: Stinne og Martinus Sørensens Fond uddeler igen personlige legater
Foto: Stinne og Martinus Sørensens Fond

Stinne og Martinus Sørensens Fond uddeler ydelser til personer, der er fyldt 60 år og fortrinsvis syge, handicappede eller ensomme mennesker, hvis stilling og økonomiske forhold er således, at en ydelse fra fonden vil være en reel hjælp. Sidste chance for at ansøge er i dag den 30. maj 2024.

Selvom han som 84-årig stadig var aktiv, følte han ikke længere behov for “sit arbejdsredskab” i samme omfang. Derfor oprettede han fonden med det formål at hjælpe ældre mennesker, som ikke havde haft det samme held som ham selv. Fonden skulle støtte både Aalborg, hvor han havde tilbragt det meste af sit liv, og hans fødeegn Øster Hurup. Efter at have tilbragt sine sidste leveår på plejehjemmet “Bernadottegården” i Hadsund, blev Martinus Sørensens ønske om at hjælpe plejehjemmenes beboere videreført gennem oprettelsen af Martinus Sørensens Mindefond den 1. september 1988. Denne fond, ledet af tidligere borgmester Tage Jespersen, havde til formål at give små ydelser, der kunne bringe glæde til plejehjemmenes beboere i kommunen.

Martinus Sørensens liv
Martinus Sørensen var en mand med mange titler og en bred vifte af forretningsområder. Han var blandt de første i Danmark til at investere i pantebreve og udstykke ejerlejligheder, hvor han på én gang udstykkede 250 lejligheder i Aalborg. Hans innovative tilgang førte også til oprettelsen af Danmarks første cafeteria, møntvaskerier og soft-ice barer, alle inspireret af hans rejser til USA.

Hvem kan ansøge om legater og hvordan
Stinne og Martinus Sørensens Fond uddeler ydelser til personer over 60 år, fortrinsvis syge, handicappede eller ensomme, som er bosiddende i postnumrene 9000 9200 9210 9220 9230 9260 9270 9310 9380 9381 9382 9400 9430 i Aalborg kommune eller postnummer 9560 i Mariagerfjord kommune. Ansøgninger kan sendes elektronisk, og både privatpersoner og institutioner kan søge om støtte.

For mere information og ansøgningsskemaer, kan man besøge fondens hjemmeside her
eller sende en ansøgning til post@martinussørensensfond.dk.

Fondens fokus på at hjælpe dem, der har brug for det mest, fortsætter Martinus Sørensens arv med at gøre en positiv forskel i lokalsamfundet.