Støt basketholdet!

9. november 2013
Støt basketholdet!

.
Af Arne Lybech

Vi bringer hjertens gerne denne opfodring videre.

Perfekt optakt til pokalkvartfinalen

Aalborg Vikings kæmpede sig torsdag aften op på en slutspilsplads i Basketligaen, da Falcon på udebane blev besejret med 82-76. Kampen var den perfekte generalprøve på kvartfinalen i pokalturneringen, hvor selvsamme Falcon kommer på besøg i Aalborg mandag aften kl. 19.

Pokalkampen er arrangeret med ret kort varsel, fortæller Vikings sportsdirektør Mads Olesen:

– Det har været svært at finde en dato, der kunne passe. Falcon har jo ret langt til Aalborg, og ville helst spille en weekend, men der er vores hjemmebane desværre fuldt booket. Til sidste endte vi torsdag med at blive enige om mandag aften. Det giver os ikke meget tid til at promovere og gøre klar, så derfor har vi valgt at lave gratis adgang til kampen i håb om opbakning, der kan presse os i pokalsemifinalen.

Tidligere på året har Vikings været meget afhængige af point fra de to udenlandske spillere, men torsdag aften mod Falcon var fem mand over 10 point, hvilket gør holdet meget sværere at dække om mod. Især gjorde skytten Kasper Serritslew sig bemærkede, da han ramte hele fire af fem 3-points skud fra langdistancen.

Også Jeppe Kristiansen var tilbage fra en skade, hvilket gav noget bredde på holdet, samtidig med at Kristiansen er en dygtig skytte, som forsvaret hele tiden skal være opmærksom på. Det gav mere plads til store Joe Burton under kurven samt til scorerne Mads Kofod og Joey Haywood.

Vikings var foran i næsten hele kampen, med undtagelse af en periode omkring pausen, hvor de havde en scoringspause på fem minutter, hvor hjemmeholdet kortvarigt kom foran efter Vikings havde ført med 10. Det sidste kvarter af kampen var Vikings foran hele tiden, men aldrig mere end at det hele tiden var spøndende.

De to nordamerikanere Joey Haywood og Joe Burton blev topscorere med hver 19 point, men også Mads Kofod Rasmussen med 15 point, Kasper Serritslew med 14 og Jeppe Kristiansen med 11 gjorde sig bemærket.

Med sejren rykker Vikings på en 8. plads, á point med tre andre mandskaber. Falcon, Horsens, Værløse og Vikings har alle fire point efter otte kampe, men da Vikings har slået både Falcon og Værløse er de at finde over de to mandskaber i tabellen.