Tågelygter…?

27. januar 2016
Tågelygter…?

.
Vi er pt inde i en periode, hvor der pludselig kan opstå massiv tåge.
Det sætter selvfølgelig gang i tågelygterne både for og bag.

Politiet opfordrer bilisterne til at huske reglerne for brug af tågelygter. Tågelygter må kun bruges når det er meget tåget eller ved kraftigt nedbør, eksempelvis sne. Det er også vigtigt at huske at slukke tågebaglygterne når der ligger en eller flere bilister bag ved en selv.

Tågelygterne har tildens til at blænde bagvedkørende. Bagtågelygten skal jo vise en bagfra kommende bil, at man nærmer sig en anden bil. Men når bilisterne kan se hinandens biler, er tågebaglygten ikke længere nødvendig, men kun til gene for den bagved kørende.

– Tågelygterne foran på bilen, skal naturligvis heller ikke være tændt, når man møder en modkørende.

– Brug kun tågelygten, når det er nødvendigt. En god trafikant slukker tågelyset, når man møder en anden bil eller der kører en bil bag ved en.

Nogle bilister bruger tågelygterne som kørelys i al slags vejr. Og det er faktisk helt lovligt. Dog skal tågelygterne så være med reduceret lysstyrke, og bilens øvrige nærlys og kørelys skal være slukket.
Kører man med tågelygter med fuld styrke tændt, når det ikke er nødvendigt, kan det udløse en bøde på 1000 kroner. Og den type bøder deler færdselspolitiet ud dagligt. Mange glemmer simpelthen at slukke for tågelygterne, når det bliver fint vejr igen.

Tekst: Palle Sund, sund2802@gmail.com, kilde: politiet.dk

Foto: Palle Sund Kristensen