Tæppet gør comeback

2. november 2015
Tæppet gør comeback

Gode til store rum

.
De pynter, forbedrer akustikken i rummet og holder fødderne lune på et køligt gulv. Der er meget godt at sige om tæpper, men i lang tid har de været dømt ude i den minimalistiske bolig. Nu gør de comeback, og det er med etniske mønstre, grafiske udtryk, stærke farver og fine faconer.

Blanke gulve, hvide vægge og et minimum af møbler og farver har længe været obligatorisk i den minimalistiske indretning. Nu skal boligen være mere personlig, og indretningen skal afspejle, hvem vi er. Det hjælper tæpper til, og derfor er de blevet populære igen, mener Morten Nicolaisen, der er butikschef i IDEmøbler i Aalborg SV.

Tæpper understreger vores personlige stil. De skaber hygge samtidig med, at de giver kant og dynamik i indretningen, forklarer han. Lene Schleimann, som er stylist, tilføjer, at tæpper desuden kan bruges til at skabe en rød tråd: Hvis man bor enkelt i grå og hvide farver, kan tæpper være med til at skabe liv og kontrast og netop understrege det monokrome udtryk. Har man derimod mange farver og kontraster i sit hjem, skaber det sammenhæng at lade de samme farver gå igen på tæppet. Det er med til at samle rummet, forklarer hun.

Tæpper er ikke kun til pynt. De bidrager til bedre akustik i rummet, de har en isolerende effekt, og så kan man bruge dem til at opdele et rum i flere zoner for eksempel til at afgrænse sofaområdet eller adskille et legehjørne fra resten af stuen, siger Lene Schleimann og fremhæver, at det er et godt værktøj i en tid, hvor store, åbne rum er mere populære end nogensinde.

Stærke farver og fine faconer
Dette efterår skal man ikke være bange for at pryde gulvet med farver og mønstre. Etnisk inspirerede mønstre, grafiske udtryk og tæpper med stærke farver ser vi rigtig meget af dette efterår, forklarer Morten Nicolaisen.

Fem tips til at indrette med tæpper:
Ensfarvede tæpper i dæmpede farver kan være med til at skabe ro i et hjem med mange forskellige farver og materialer, mens farvede og mønstrede tæpper fremhæver personlighed og skaber dynamik i en rolig og dæmpet indretning.
Tæpper kan bruges til at inddele store rum i flere zoner til at afgrænse et sofahjørne eller markere et kontorområde.
Har man hang til hurtige forandringer i hjemmet, er det en simpel løsning med et nyt tæppe. De har en stor betydning for det samlede udtryk, men er hurtige at skifte ud.
Lader man farverne i hjemmet gå igen på tæpperne, skaber det en rød tråd og et harmonisk udtryk.
Tæpper er ikke kun til gulvet de kan også bruges som et kunstværk på væggen.

Foto: Runde tæpper bløder indretningen op og fungerer godt til rum med mange lige linjer.
Foto: IDEmøbler