Torsdag byder på lidt af hvert i Huset

16. oktober 2013
Torsdag byder på lidt af hvert i Huset

.
Af Arne Lybech

Huset i Hasserisgade byder torsdag aften på en cocktail med Spillemændene og Kostcirkeln. Ikke at der er foredrag om nye kostråd, men til gengæld kraftfuld svensk udladning af musikalske løjer.

Spillemændene indtager sit eget barokke, litterære univers, som er svært at sætte i en genremæssig bås. Kærligheden til den store kunst er stor i bandet, og der leges med inspirationerne og referencerne. Blandt dem er Povl Dissing, Thomas Bernhard, Edvard Munch, C.V. Jørgensen, Leonard Cohen, Francis Bacon, Lars von Trier, Ingmar Bergman, Lower Dens, Dirty Projectors og Jakob Bro. Stilmæssigt bevæger de sig et sted mellem jazz-, folk-, vise- og rockmusikken.

Kostcirkeln
Den svenske sanger og komponist Qarin Wikström har i Kostcirkeln samlet sine nærmeste musikalske åndsfæller, og skabt en kraftfuld blanding af svensk humørsyge, garage-disco, og sødmefulde tekster.Ny EP udkom 1 april 2012. Informations Ralf Christensen skrev om Bästa vän: Ja, svenske Qarin Wikströms københavnerband Kostcirkeln er faktisk endnu sværere at kategorisere. Det ene øjeblik lyder hun som en japansk avantrockgruppe, det næste som Jenny Wilson på randen af et nervøst sammenbrud, det tredje som danske Tys Tys – der også udkom på Ilk – og deres smukke glasskår fra jazz, electronica og indie. Det sker på den livsalige EP Bästa Vän, der lægger sig smukt i det formsprængende og uhøjtidelige spor, som præger en del af Ilks familiealbummer.

Der kan for 110 kroner nydes en Vegetarbuffet, blilletprisen er blot 50 kroner.