Tour de taxa – kommer også i nærheden af dig

10. juli 2013
Tour de taxa – kommer også i nærheden af dig

.
24 glade amatører cykler Jylland rundt i kamp mod kiloene og til fordel for Julemærkehjemmene

Når Tour de France ruller over alverdens tv-skærme, triller 24 amatørcyklister ud i den danske sommer for at køre Jylland rundt. 1.300 kilometer skal de køre i kamp mod kiloene på turen, der skal skrabe penge sammen til Julemærkehjemmene.
Tour de Taxa Jylland Rundt hedder holdet, som tager fra Århus 12. juli for at køre nordpå langs den jyske østkyst. Samme dag kører fire andre Tour de Taxa-hold fra hele Danmark sydpå for at trampe til Paris. Det jyske hold kommer nu først til både Paris og Rom bare i Vestjylland. De i alt 210 ryttere og hjælpere har en uge til at nå frem.
1.300 km Jylland rundt, fra Århus til Paris, er ikke nogen søndagstur. Deltagerne på Tour de Taxa-holdene er ganske almindelige motionister, så turen kræver solid forberedelse. 2.500 km skal hver rytter have cyklet inden afgang.

Ideen om få taxachaufførerne ud at cykle for sundheden og til fordel for Julemærkefonden opstod, fordi det stillesiddende arbejde gør mange taxachauffører lige lovlig trinde. De ekstra kilo følges ofte af dårlig kondition og sommetider også diabetes. Det ønskede flere af chaufførerne at gøre noget ved, og de oprettede derfor det første Tour de Taxa hold i 2010. Siden har Tour de Taxa udviklet sig til også at omfatte folk, der ikke har relation til faget.
Det var naturligt for Tour de Taxa at vælge at støtte Julemærkefonden, som hvert år hjælper 600-700 børn til et sundere, slankere liv. Holdene cykler med støtte fra sponsorer, og overskuddet går til Julemærkefonden, som driver de fire Julemærkehjem i Danmark.
Deltagerne på årets Tour de Taxa-hold har alle deres helt egen begrundelse for at tage turen. Nogen har slanket sig ved hjælp af cykling, andre har relationer til Julemærkehjemmene, mens atter andre har oplevet, at både tunge tanker og stress kan cykles væk.

Et er sikkert: for alle deltagerne er Tour de Taxa en både stor og sund udfordring med masser af frisk luft, vind i håret og kammeratskab.

FAKTA: Det er fjerde gang, Tour de Taxa cykler i den gode sags tjeneste, men det er første gang, turen også går Jylland rundt. Fire andre hold fra hele landet cykler samtidig mod Paris. Forudsætningen for at cykle med på begge ruter er, at man fra april og indtil afgang har cyklet minimum 2.500 km. Rytternes betaling for turen dækker udgifter til overnatning, mad og beklædning. Omkostningerne holdes på et minimum for at sikre så stort overskud til Julemærkefonden som muligt.

Tour de Taxa Jylland Rundt cykler fra Aarhus Taxas kontor på Sommervej i Hasle 12. juli. Turen slutter samme sted 19. juli.

Rute: 12. juli: Århus Hadsund: ca. 175 km 13. juli: Hadsund Skagen: ca. 140 km 14. juli: Skagen Thisted: ca. 190 km 15. juli: Thisted Ringkøbing: ca. 180 km 16. juli: Ringkøbing Rømø: ca. 180 km 17. juli: Rømø Sønderborg: ca. 145 km 18. juli: Sønderborg Fredericia: ca. 140 km 19. juli: Fredericia Århus: ca. 170 km

Læs om os her