Town House – det moderne lavenergihus

16. juli 2015
Town House – det moderne lavenergihus

.
Town House er en nyudviklet og tidssvarende hustype fra Green House. Der er tale om et lavenergihus i 2 plan på 160 kvadratmeter, som opfylder kravene fra den moderne og ansvarsbevidste børnefamilie, der værdsætter et miljøvenligt boligbyggeri.

HVORFOR VÆLGE ET LAVENERGIHUS
Grundene til at vælge et lavenergihus er mange, idet der bl.a. spares på energien, Co2-niveauet og ikke mindst økonomien.

Ved et lavenergihus er der stor fokus på placering, form og design af huset. Allerede i tegningsforløbet er det vigtigt at tænke de forskellige muligheder ind, som ligger i at udnytte det energibesparende potentiale optimalt i forhold til opvarmning, køling, ventilation, dagslys osv. Alt dette er tænkt ind i konstruktionen af Town House, som også har et meget lavt antal kvadratmeter klimaskærm i forhold til et traditionelt 1-plans hus med loft til kip. Det vil med andre ord sige, at Town House har den mindste udvendige overflade, som skal isoleres i forhold til andre hustyper som 1-plans og 1½-plans huse. Dette er sammen med en effektiv bygningsisolering med til at gøre Town House langt mere lavenergivenligt.

TOWN HOUSE ER FREMTIDENS BYGGERI
Hos Green House, som har udviklet Town House, bygges der i træ, og man oplever stor interesse fra kunderne for den nye hustype. Fabrikant Niels Svendsen fra Green House udtaler i den forbindelse: Træ er et naturligt materiale, og derfor er det også kun naturligt for os at bygge lavenergihuse, hvor der tages hensyn til miljøet. Vi bygger mange træhuse hvert år, og flere og flere af dem er efterhånden lavenergihuse, hvilket jeg kun ser som meget positivt.

Selve indretningen af Town House er konstrueret således, at der ikke er noget spildplads. Huset har 3 værelser, 2 bad og køkken med spisekrog. Derudover er der en stor opholdsstue samt separat spisestue. Der er designet walk-in i forbindelse med soveværelset. På førstesalen er der et fælles opholdsrum, hvor børnene kan lege sammen. Endelig er der mulighed for integreret carport i Town House, hvilket fuldender denne hustype, som i øvrigt har en kort byggetid.

Der er et Town House under opførsel på Gl. Krovej 16 i Øster Hurup.