Tre skoler i Aalborg-området modtager mælkepenge til sunde projekter

6. juni 2024
Tre skoler i Aalborg-området modtager mælkepenge til sunde projekter
Skolemælkslegatet uddeles to gange om året til projekter, der fremmer sundhed, bevægelse, fællesskab og trivsel på skolerne. I denne runde var der i alt 699 ansøgere til en samlet pulje på 180.000 kr. Der kan søges om op til 5.000 kr. pr. projekt. Foto: Skolemælk

Etablering af sansehave, anlæggelse af cykelbane og opstart af årlig OL-idrætsdag der arrangeres af skolens elevråd er de tre Aalborgensiske projekter der i denne uddelingsrunde har fået del i Mejeriernes Skolemælkslegat 2024.

Bislev Skole, Børnehave og Vuggestue, Gudumholm Skole og Højvangskolen er tre af de 41 skoler, som modtog midler ved den første af årets to legatuddelinger. I alt søgte 699 skoler om legatet. Hos Mejeriernes Skolemælksordning glæder Rasmus Flade Nielsen, senior marketing manager i Mejeriforeningen, sig over den store interesse for Skolemælkslegatet:

”Det viser, at legatet har sin berettigelse. Selvom vi ikke kan glæde alle, er det meget tilfredsstillende at kunne støtte en bred vifte af spændende tiltag, der baner vej for sundhed, trivsel og fællesskab til gavn for rigtig mange skolebørn.”

Projekterne

  • Højvangskolen, 9230: 0. klasse – Etablering af sansehave, herunder midler til blomster, krydderurter drivhus og plantekasser mm.
  • Bislev Skole, Børnehave og Vuggestue, 9240: 0. klasse, 1. klasse, 2. klasse, 3. klasse, 4. klasse, 5. klasse, 6. klasse – Anlæggelse af cykelbane
  • Gudumholm Skole, 9280: Hele skolen – Opstart af årlig OL-idrætsdag der arrangeres af skolens elevråd

Fremmer sundhed og fællesskab
To gange om året kan lærere, pædagoger, elevråd og forældreråd fra skoler, der er medlem af Mejeriernes Skolemælksordning, søge midler fra Skolemælkslegatet. Det fungerer som en håndsrækning til aktiviteter eller tiltag, som skolens egen økonomi ikke kan dække. Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kr. til et projekt.

Næste uddeling af Skolemælkslegatet finder sted i efteråret.

Om Skolemælkslegatet

  • Uddeles to gange om året – forår og efterår.
  • Hver ansøger kan søge om op til 5.000 kr. til et projekt.
  • Gives til formål, der fremmer sundhed, bevægelse, fællesskab og trivsel.
  • Cirka 1.100 skoler er med i Mejeriernes Skolemælksordning, og aktuelt får ca. 60.000 børn skolemælk gennem ordningen.

Mejeriernes Skolemælksordning består af: Thise Mejeri, Arla, Naturmælk og Øllingegaard. Se navnene på de 41 skoler/SFO’er, som har modtaget Skolemælkslegatet HER