TV 2 vil engagere danskerne til et afgørende valg i krigstid

19. maj 2024
TV 2 vil engagere danskerne til et afgørende valg i krigstid

I en skæbnetid for Europa dækker TV 2 Europaparlamentsvalget på alle sine platforme. Forud for valgaftenen 9. juni kan du møde alle de danske spidskandidater på skift i ‘News & Co.’, tage en kandidattest på tv2.dk og komme til spidskandidatdebat i Skive.

Der er store og vigtige emner på dagsordenen, når vi søndag 9. juni skal til stemmeurnerne og sætte kryds ud for det parti eller person, som vi mener, skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet de kommende fem år. Sikkerhed, klima og miljø ventes at blive de helt store temaer i valgkampen og i det fremtidige europæiske samarbejde.

Danmark skal vælge 15 medlemmer til Europa-Parlamentet, der vedtager den europæiske lovgivning, som vedrører alle borgere i EU’s 27 medlemslande. Derfor er det vigtigt, at TV 2 giver Europaparlamentsvalget høj prioritet med en troværdig nyhedsdækning, siger Ulla Pors, TV 2s nyhedsdirektør.

– Der er tale om et historisk vigtigt valg, og TV 2 vil gøre alt for at engagere så mange som muligt i Europaparlamentsvalget og Europas fremtid. At der er brug for stærke demokratier, er jo lige nu mere afgørende, end det har været i mange år, og derfor tilbyder vi en massiv dækning på alle vores platforme og sørger for, at du som vælger får rig lejlighed til at lære kandidaterne at kende, deres politiske mærkesager, og hvad der er på spil – ikke bare for Danmark men for hele Europa, siger Ulla Pors.

Tre ugers valgdækning
Under overskriften ‘EuropaValg’ skruer TV 2 op for valgdækningen lige efter pinsen, så der bliver tale om tre ugers intensiv dækning af Europaparlamentsvalget. På TV 2 News kan man fra 22. maj møde alle de danske spidskandidater på skift, når de bliver en del af panelet i ‘News & Co.’

Foruden at tage stilling til dagsaktuelle spørgsmål i ‘News & Co.’ vil spidskandidaterne og partilederne også blive interviewet om deres valgprogram og visioner for Europa af værterne Charlotte Beder og Josefine Kofoed. Disse interviews kan efterfølgende ses særskilt på TV 2 Play, så vælgerne selv kan bestemme, hvornår de vil se eller gense, hvilken politik spidskandidaterne og deres partier ønsker at gennemføre i Europa.

På kandidattest.tv2.dk vil du også kunne tage en kandidattest, hvor du skal svare på en række politiske spørgsmål, som kandidaterne også har svaret på. Ved at sammenligne dine svar med kandidaternes svar kan testen vise de kandidater, der ligger tættest på dine politiske holdninger.

Kandidater i krydsild
Hvad adskiller de 11 spidskandidater til Europaparlamentsvalget? Det kan du også blive klogere på, når TV 2 News og TV MIDTVEST samsender Europaparlamentsdebatten med alle spidskandidaterne på Skivemødet lørdag 25. maj.

Ask Rostrup og TV MIDTVESTs politiske redaktør Klaus Knudsen Pedersen er værter, mens Amalie Rud Seerup fra TV 2 Echo er vært/reporter blandt publikum. Debatten tager udgangspunkt i det midt- og vestjyske, hvor lokale gæster vil sætte politikerne i forskellige dilemmaer.

Valgdøgn på TV 2 og TV 2 News
Millioner af europæere vil i dagene mellem 6. og 9. juni afgive deres stemmer til Europaparlamentsvalget, og når det bliver danskernes tur søndag 9. juni dækker TV 2 og tv2.dk hele valgdøgnet.

‘News & Co.’ sender på valgdagen en særudgave klokken 16 på TV 2 News, mens Cecilie Beck, Ask Rostrup, og Troels Mylenberg er værter på valgaftenen på TV 2 og TV 2 News. De er med hele vejen, indtil valgresultaterne foreligger sent søndag aften, ligesom danskerne kan få det fulde overblik over alle resultater på tv2.dk.

Charlotte Beder er valgvært mandag morgen 10. juni på TV 2 News og giver dig et overblik over alle resultaterne fra valget, og hvem der skal repræsentere Danmark i Europa-Parlamentet.

Liste over spidskandidaterne til Europaparlamentsvalget

Socialdemokratiet: Christel Schaldemose
Radikale Venstre: Sigrid Friis Frederiksen
Det Konservative Folkeparti: Niels Flemming Hansen
Socialistisk Folkeparti: Kira Marie Peter-Hansen
Liberal Alliance: Henrik Dahl
Dansk Folkeparti: Anders Vistisen
Moderaterne: Stine Bosse
Venstre: Morten Løkkegaard
Danmarksdemokraterne: Kristoffer Storm
Enhedslisten: Per Clausen
Alternativet: Jan Kristoffersen

array(5) {
 ["post_type"]=>
 string(6) "banner"
 ["posts_per_page"]=>
 int(4)
 ["orderby"]=>
 string(4) "rand"
 ["status"]=>
 string(7) "publish"
 ["meta_query"]=>
 array(2) {
  [0]=>
  array(3) {
   ["key"]=>
   string(28) "banner_profilbanner_big_link"
   ["value"]=>
   string(0) ""
   ["compare"]=>
   string(2) "!="
  }
  [1]=>
  array(3) {
   ["relation"]=>
   string(3) "AND"
   [0]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(22) "banner_plan_start_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) "<="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
   [1]=>
   array(3) {
    ["relation"]=>
    string(2) "OR"
    [0]=>
    array(3) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(0) ""
     ["compare"]=>
     string(1) "="
    }
    [1]=>
    array(4) {
     ["key"]=>
     string(20) "banner_plan_end_date"
     ["value"]=>
     string(8) "20240716"
     ["compare"]=>
     string(2) ">="
     ["type"]=>
     string(7) "NUMERIC"
    }
   }
  }
 }
}