Ugens sunde råd

30. juli 2013
Ugens sunde råd

.
Af kost vejleder og NLP-coach Henriette Søvind

Den fantastiske fennikel
Fennikel er supersundt og smager af slik! Ny forskning viser oven i købet, at den lækre lakridsagtig knold indeholder en æteriskolie, der ser ud til at kunne forbygge både kræft og farlig inflammation i kroppen.
Fennikel er en lidt overset grønsag, men her får du 5 rigtig gode grunde til at spise den
Og hvordan du får den til at smager himmelsk.

den bekæmper kræft
beskytter mod hjerte sygdomme
tybe 2- diabetes
sænker dit blodtryk
giver dig en sund fordøjelse
giver frisk ånde.

Fennikel – sådan smager den himmelsk
Fennikel er supersundt, men måske ikke det første du stopper i kurven, når du er ude og handle. Værsgo, her får du 5 rigtig gode grunde til at sætte den på indkøbssedlen.

Brug fintsnittede skiver af fennikel i råkostsalaten eller den grønne salat. Kom gerne lidt olie(-eddike-dressing) på. Salaten får en lækker frisk, lakridsagtig smag, der egner sig perfekt til kylling og fisk.
Steg løg og fennikel i sojasauce, og vend fuldkornsspaghetti i. Spis med en stegt hvid fisk på toppen. En ret, der får hele familien til at elske fisk!
Tilsæt små tern af fennikel til sammenkogte kødretter. Smager fx godt og italiensk i en bolognaise sauce.
Fennikel kan også skæres i tern og bages sammen med rodfrugter, lidt olie, salt og peber i ovnen. Tilbehør til stort set alle retter.
Rist aflange flager af fennikel i lidt smør/rapsolie på panden sammen med gulerødder og andre rodfrugter. Drys med birkes, og spis som tilbehør til fx en dansk bøf.

Se mere fra Henriette Søvind her