Ugens sunde råd

8. oktober 2013
Ugens sunde råd

.
Af kostvejleder og NLP-coach Henriette Søvind:

Viste du at græskarkerner sætter forbrænding i vejret?
Græskarkerner indeholder få kalorier, men er rig på proteiner og fibre, derfor er de go til at sætte forbrænding op..
Det høje fiberindhold gør det hårdt for kroppen at fordøje dem, dermed forbrænder du flere kalorier i selv forbrændingsprocessen, end du indtager.
Brug derfor græskarkerner i bagværk, salater, på skyr eller som snacks i løbet af dagen.
Derfor uden holder græskarkernerne dig ung, kernerne har en positiv indvirkning på din aldring, fordi de er rig på aminosyren tryptofan, der er forløberen til serotonin og melatonin. Der nedsætter aldring..:)

Lækre små nøddebrød med mørkchokolade og en let smag af lakrids
10 stk.
1,5 dl lunkent vand
3 dl skyr
1/2 tsk groft salt
1 tsk stevia
1 pak gær
1 tsk. stødt kardemomme
1 ½ tsk. lakrids pulver
200 g grofthakkede mandler
60 g solsikkekerner
60 g græskar kerner
300 g groftmalet fuldkorns speltmel
60 g groft hakket mørkchokolade

Læg mandlerne i vand en time før brug, så holde brødene sig svampe længere tid.
Rør gær, salt og skyr ud i vandet. Tilsæt mandler, krydderier og kerner og derefter mel lidt efter lidt, og rør sammen med let hånd, til sidst mørkchokolade. Dej vil være lidt klister.
Dejen hæves under klæde i mindst 1/2 timer.

Sæt 10 miniformede brød på bagepladen, hvorefter du lader dem hæve i en 1/2 times tid.
Derefter bages brødene i ca.12 minutter ved 200 grader

Se mere fra Henriette her