Vaccination mod influenza

25. september 2013
Vaccination mod influenza

.
aalborgkommune.dk skriver:

Influenzasæsonen er snart over os. Derfor er det en god idé at blive vaccineret, hvis du har risiko for at blive alvorligt syg af influenza. Det gælder også, selv om du føler dig sund og rask.

Du har øget risiko for at blive syg af influenza, hvis:
du er 65 år eller derover
du er under 65 år med en kronisk sygdom fx KOL, astma eller diabetes
du er svært overvægtig (BMI > 40)
du er førtidspensionist

Vaccinationen er gratis

Hvis du tilhører en af de nævnte grupper, kan du få influenzavaccinationen gratis. Se mere om hvem der kan få vaccinationen gratis på Sundhedsstyrelsens hjemmeside om influenzavaccination.

Tilbuddet om gratis vaccination varer fra 1. oktober til 31. december 2013.

Vaccinationen beskytter dig

Vaccinationen nedsætter din risiko for at få influenza. Hvis du alligevel bliver smittet, bliver sygdommen mindre alvorlig. Du kan ikke få influenza af at blive vaccineret.

Bivirkninger efter vaccinationen er relativt sjældne. De består almindeligvis i, at man bliver lidt øm, der hvor man bliver stukket, får feber eller bliver lidt utilpas.

Vaccination hos din egen læge

I Aalborg kommune kan du blive vaccineret hos din egen læge. Kan du ikke forlade dit hjem, har du mulighed for at få besøg af lægen hjemme.

Læs mere om vaccination hos din egen læge.

Vaccination på plejehjem og centre
Det er også muligt at blive vaccineret af det private firma Danske Lægers Vaccinations Service. Det foregår på vaccinationssteder på plejehjem og centre i Aalborg Kommune.

Se hvor og hvornår, du kan blive vaccineret her.