Valgkampen er sat i gang online

4. juli 2013
Valgkampen er sat i gang online

.
Når vælgerne til november går til stemmeurnerne for at afgive deres stemmer, vil en del af dem sætte deres kryds et andet sted, end de plejer. De vælgere er interessante for lokalpolitikerne at få fat i allerede i den tidlige fase af valgkampen.

World Wide Valgkamp

Den kommunale kamp om pladserne i landets byråd er så småt i gang online. Politikere opretter profiler og sider på Facebook i håbet om at gøre sig interessante over for borgerne i lokalområdet.

Det er slut med kun at markere sig i læserbreve i det lokale dagblad. Valgkamp anno 2013 kræver, at man som lokalpolitiker er på stikkerne og møder vælgerne der, hvor de er.

Og faktum er, at mange af os er online. På nettet har politikere en enestående mulighed for at gå i dialog med vælgerne. Nærdemokratiet lever i bedste velgående på blogs og sociale medier som Facebook og Twitter. Særligt blog-mediet er interessant, fordi det giver mulighed for fordybelse i et emne og lægger op til dialog.

Gratis blog-skabeloner til politikere

Blogger og IT-iværksætter Lars Bachmann ( www.larsbachmann.dk ), der driver virksomhed i Hadsund, har gjort det nemt for lokalpolitikere fra hele landet at komme i gang med at skabe et navn online. Han har nemlig oprettet en række ganske gratis blog-skabeloner, som lokalpolitikerne kan bruge som udgangspunkt for den dialog, der er så afgørende for dem.

– Valgplakaterne i lygtepælene er synlige med det samme. Men de giver ingen mulighed for dialog. På internettet kan politikere gå i dialog og diskutere politik med borgerne. Men det kræver en indsats i en tidlig fase, siger Lars Bachmann, som derfor opfordrer til, at lokalpolitikerne kommer i gang med at blogge. Indlæg fra bloggen kan bruges til at skabe opmærksomhed omkring en problemstilling, og kan være igangsætter for en konstruktiv dialog.

De blog-designs, som Lars Bachmann har udviklet bruges på platformen WordPress, der er det mest udbredte blog-system. De politiske designs er til fri afbenyttelse.

– Jeg ser frem til at opleve nærdemokratiet folde sig ud online, siger Lars Bachmann.

Blog-skabelonerne kan hentes gratis her
Yderligere oplysninger om tiltaget kan fås ved henvendelse til Lars Bachmann på telefon 20 776 775 eller på lars@conseo.dk.

Udtalelser:

Da jeg efter mange overvejelser sagde ja til at stille op til kommunalvalget i Mariagerfjord, skulle jeg i gang med at finde ud af hvordan min valgkamp skulle være. Det mest naturlige var jo selvfølgelig at der skulle selvfølgelig være en Facebook side, hvor folk kunne reflektere på mine indlæg, med de fordele og ulemper der er i det. Der kan jeg ikke rigtig kontrollere strømmen, og budskabet kan godt forsvinde i mængden. Så var løsningen en blog, hvor det er mig selv der bestemmer hvad der skal stå. På den måde kan jeg få mine budskaber ud, uden flimmer i kommunikationen.

Per Søndergaard Mathiensen, Byrådskandidat for socialdemokratiet i Mariagerfjord. (www.psm.dk)

At nettet er fremtidens valgplakater. Det er vigtigt at være til stede på nettet, og ved at have en blog er jeg sikker på, at jeg har en platform, hvor jeg kan debattere og komme med mine synspunkter på mine egne præmisser. Så kan eksempelvis Facebook bruges som et supplement til at gøre opmærksom på selve bloggen.

Ved at bruge en blog er jeg også sikker på, at jeg er synlig med mine politiske holdninger når vælgerne søger efter mit navn eller parti.

Per Allerup, byrådskandidat for Konservative i Frederikshavn (www.perallerup.dk)