Vellykkede tiltag på Biblioteket bevirker, at det har landets yngste brugere

12. april 2014
Vellykkede tiltag på Biblioteket bevirker, at det har landets yngste brugere

.
Pressemeddelelse!

Hovedbiblioteket i Aalborg danner dagligt ramme for mange gæster, der læser, snakker, skriver, drikker kaffe, spiser, diskuterer osv. Hovedbiblioteket har landets yngste gæster med en gennemsnitsalder på 34 år, mens landsgennemsnittet er 51 år. Rigtig mange af disse gæster er studerende og de bruger biblioteket på en anden måde end mange af de øvrige gæster. De bruger Hovedbiblioteket tit og meget længe ad gangen. Derfor har vi lavet flere tiltag, der skal gøre biblioteket endnu bedre for de studerende og for alle de andre gæster.
Vi har forlænget åbningstiderne, så Hovedbiblioteket nu har åbent alle dage til kl. 22. og d. 25. april indvier vi det nyeste tiltag til vores gæster: 60 nye siddepladser. Igennem de sidste måneder har vi flyttet rundt, bygget, ordnet og knoklet for at få alt på plads til de mange nye pladser. 60 nye pladser betyder at vi udvider antallet fra 300 pladser til 360 pladser. Det mener vi er en markant forbedring.

Pladserne er ikke samlet på et sted, men er fordelt rundt i huset, så de studerende er en naturlig del af biblioteket. I december 2013 spurgte vi de hvad de studerende ønsker og resultatet, sammen med de erfaringer vi har gjort os, har dannet grundlag for de nye pladser. Det handler om en god stol, et bord og adgang til strøm. Og det er vigtigt at miljøet er inspirerende og med mulighed for at skrive, læse, diskutere, spise osv. Det er det vi har forsøgt at skabe rammerne om med de 60 nye pladser.
Vi håber at Hovedbibliotekets mange faciliteter, den lange åbningstid og de 60 nye pladser kan gøre det endnu mere attraktivt at være gæst og studerende på Hovedbiblioteket.

Fredag d. 25. april kl. 12 indvier rådmand Mads Duedahl de nye pladser. Det foregår på Hovedbiblioteket, hvor vi byder på en musikalsk overraskelse, brainfood, sunde pindemadder og friskpresset juice.

For mere information, kontakt Bodil Have på bfh-kultur@aalborg.dk eller tlf. 9931 4435.