Venstre vil samarbejde i Regionsrådet

16. november 2013
Venstre vil samarbejde i Regionsrådet
Foto: Torben Hansen Støvring Rådhuset, Hobrovej 88 Jes Lunde, nytiltrådt kommunaldirektør i Rebild kommune

.
Pressemeddelelse!
Venstre vil samarbejde

Den Nordjyske sundhedssektor skal løbende udvikles i et konstruktivt samspil med hele regionen! Og her tænker jeg et samspil, hvor alle der har noget at byde ind med bidrager og hvor målet er, at højne kvaliteten af de ydelser sundhedssektoren tilbyder

I dag er den nordjyske sundhedssektor under stor forandring for hele tiden at tilpasse sig borgernes behov. Og i den forbindelse er det et faktum, at Danmarks øvrige fire regioner indtil nu har været bedre til omstilling, og til at udnytte sine ressourcer.

Det kan Venstre ikke acceptere, og vi mener, at det er vigtigt, at udviklingen af den nordjyske sundhedssektor også sker gennem et velfungerende samarbejde mellem Universitetshospitalet, de Nordjyske uddannelsesinstitutioner og det Nordjyske erhvervsliv.

Konkret vil det være oplagt at Vækstforum er omdrejningspunkt i opgaven at styrke samarbejdet mellem universitetshospital, uddannelse og erhverv. Og Ideklinikkerne på de nordjyske sygehuse skal udvide deres arbejdsområde til, også at omfatte virkeliggørelse af ideer inden for hele den nordjyske sundhedssektor. Dette gælder for såvel den kommunale som den regionale del af sundhedssektoren.

Samarbejdet mellem Institut for Medicin- og Sundhedsteknologi på Aalborg Universitet og den nordjyske sundhedssektor skal styrkes, og lidt lavpraktisk kunne man udtrykke det sådan, at den nordjyske sundhedssektor skal køre længere på literen.

Dette kan ske via øget samarbejde.